Národní kolaNovinky

Melodifestivalen 2019: Švédsko zná prvního účastníka!

Pojďme se podívat, který z finalistů soutěže P4 Nästa získal možnost utkat se v rámci Melodifestivalen o letenku do Izraele!

Poslední srpnový víkend patřil ve švédském rádiu tamní oblíbené soutěži P4 Nästa, kterou Sveriges Radio P4 pořádá každoročně již od roku 2008. Finále soutěže P4 Nästa proběhlo v sobotu 25. srpna 2018 ve švédském Linköpingu.

Všech osm finalistů, které porota vybrala z celkových pětadvaceti vítězů lokáních soutěží, prezentovalo živě svou píseň v Crusellhallen (Crusell Hall) a bojovalo tak o možnost představit se na největší hudební události ve Švédsku, Melodifestivalen 2019. Každý rok tuto exkluzivní možnost získává jeden z osmi finalistů, v minulých ročnících většinou vítězný interpret soutěže P4 Nästa. Letos však odborná porota nevybrala vítěze, ale rozhodla se do soutěže Melodifestivalen 2019 poslat duo s názvem The Lovers Of Valdaro.

Hudební duo The Lovers Of Valdaro tvoří Erik Gabriel a Adam Warhester. Jejich píseň Lost Forever vyhrála stockholmské lokální kolo soutěže P4 Nästa a dostala se tak mezi 25 písní, ze kterých odborná porota vybírala finálovou osmičku. Vzhledem k tomu, že píseň byla vydána dříve, než dovolují pravidla Eurovize, duo The Lovers Of Valdaro musí složit píseň jinou, se kterou se bude moci soutěže Melodifestivalen 2019 zúčastnit.

Zajímavostí je, že Erika Gabriela jsme mohli spatřit na letošní Eurovizi v podobě červeného dvojníka skupiny DoReDos, která s písní My Lucky Day zastupovala Moldavsko. Jeho nohy si v rámci pódiové prezentace na okamžik zahrály i ženskou roli, a to ve chvíli, kdy se na stagi vyskytly troje dámské nohy najednou.

Vraťme se ale zpět k letošnímu ročníku P4 Nästa. Vítězkami soutěže se s písní Back On the Streets Again staly Noomi Thorstenssonová, Miah Hjelmqvistová a Annie “Annielle” Kullénová, které společně vystupují pod názvem Spring City. Jejich prvenství bylo podpořeno diváckými hlasy a hlasy odborné poroty. I přestože se tato dívčí skupina nepodívá na Melodifestivalen, spolu s vítězstvím v soutěži P4 Nästa získala místo v hitparádě švédského rádia a jejich píseň se bude pravidelně hrát na největší švédské rádiové stanici P4.

Loňský ročník soutěže P4 Nästa vyhrál Stiko Per Larsson, který se zúčastnil i Melodifestivalenu 2018, avšak ve svém semifinále skočil až na šestém místě.

Podaří se letošní dvojici překonat loňského interpreta a skončí v „Melfestu“ 2019 lépe? Napište nám do komentářů, co si o tom myslíte!

Zdroj: sverigesradio.se, wiwibloggs.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..