PODCAST - Eurovizní pokec

OD MALMÖ K MALMÖ: Stala se píseň Toy od Netty prvním eurovizním virálem?

Dva absolutně odlišné ročníky, to by se dalo říci o ročnících 2017 z ukrajinského Kyjeva a ročníku 2018 z portugalského Lisabonu. Rozdíly nalezneme od diametrálně odlišných vítězných písní až po organizaci celé show. Hrálo Rusko na city u vystoupení Julie Samoylovy? Proč měl Kristan Kostov psychické problémy během příprav na Eurovizi? Stala se Netty píseň Toy prvním eurovizním virálem? A dokázal někdo zastínit bezchybné vystoupení Eleni Foureiry? Otázky Vám zodpovíme v dalším díle z cyklu Od Malmö k Malmö se Štěpánem Strejčkem a Adrianou Žitníkovou. Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio Talk a České podcasty.

Co v epizodě uslyšíte?

Rok 2017 z Kyjeva poznamenal konflikt probíhající na ukrajinsko-ruské hranici z roku 2014. Rusko vyslalo na Eurovizi zpěvačku se spinální svalovou atrofií Julii Samoylovu. Byl to podle nás kalkul? Líbila se nám více skladba Flame is Burning nebo I won’t Break? Bylo vystoupení postaveno hlavně na zpěvu backvokalistů?

Výrazné tváře přinesly oba ročníky. Ve finále o vítězství roce 2017 bojoval Portugalec Salvador Sobral a Kristian Kostov z Bulharska. Salvador přitom byl úplný outsider na začátku soutěže. Kdy jsme ho začali vnímat jako favorita? Proč měl Kristian psychické problémy v průběhu soutěže? A jaké skladby z roku 2017 máme nejraději?

V roce 2018 byl finálový souboj ve znamení dvou žen – Eleni Foureiry za Kypr a Netty z Izraele. Vytvořila Eurovize první virál ve své historii? Přiblížil se nějaký interpret Eleni v pódiové prezentaci?

POUŽITÉ SKLADBY V TOMTO DÍLE:

Připomeňte si finále z let 2017 a 2018

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..