PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec: Proč bychom rádi příští rok jeli na Eurovizi do Chorvatska?

Známe devět nových skladeb, které budou soutěžit o přízeň diváků a odborných porot v Malmö. Své reprezentanty o minulém víkendu v národních kolech vybralo San Marino a Chorvatsko. O tomto víkendu zase vybral Island se Srbskem. Představeno bylo také velké množství interně zvolených písní. Proč letos jednotlivé země vybírají spíše písně na efekt? Proč na Islandu nevyhrál palestinský zpěvák Bashar Murad? A bude se příští ročník Eurovize konat v Chorvatsku? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio TalkČeské podcastya dalších.

1:03 – V tomto týdnu bylo představeno pět písní zvolených veřejnoprávními vysílateli interně. Písně představily následující země – Kypr (Silia KapsisLiar), Švýcarsko (NemoThe Code), Nizozemsko (Joost KleinEuropapa), Spojené království (Olly AlexanderDizzy) a Rakousko (KaleenWe Will Rave). Která z uvedených písní je pro nás příjemným překvapením, a která nenaplnila naše očekávání?

37:54 – V sanmarinském národním kole Una Voce Per San Marino zvítězila španělská kapela Megara s písní 11:11. Jakto, že San Marino mohou reprezentovat Španělé? Jak dokázala kapela vyhrát finále, když postoupila až z druhé šance? Není prezentace kapely už na nás moc?

46:15 – Chorvatsko minulý týden v neděli vybralo reprezentanta přes své tradiční televizní hudební festival DORA. Baby Lasagna se ale původně neměl Dory účastnit, přesto však dokázal se svou písní Rim Tim Tagi Dim vyhrát. Jak k reprezentaci Baby Lasagna přišel? Jak se umístili minulí reprezentanti Let 3? A bude se další Eurovize konat ve Splitu?

55:57 – Tuto sobotu proběhla další dvě národní finálová kola. Své reprezentanty vybral Island a Srbsko. Island hlásí návrat zpěvačky Hery Björk s písní Scared of Heights a Srbsko vysílá baladu Ramonda od Teyi Dory. Byl povyk okolo Bashara Murada jen nafouknutou fanouškovskou bublinou? Bude mít Teya výhodu v situaci, kdy bude v letošním ročníku nízký počet balad?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..