Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Německa

Jendrik z Německa představil svůj hravý a neokoukaný styl.

Druhým finalistou, který si dnes „osahal“ stage v Ahoy aréně, byl Jendrik z Německa. Ten si s sebou přivezl celé dívčí uskupení ze svého bláznivého klipu. Jendrik má na sobě černé triko, přes něj svítivě růžové sáčko a sytě modré kalhoty. V ruce samozřejmě nechybí stříbrné ukulele. Tři děvčata zastávají funkci vokalistek / tanečnic / dechového tria. Na sobě mají bílé kostýmky doplněné pruhy, opět různých pestrých barev. Čtvrtá Jendrikova kolegyně pak svým videoklipovým kostýmem vytváří znak míru. Ve videoklipu se objevoval prostředníček, to ale pravidla Eurovize nedovolují, a tak bylo nuté vedle prostředního prstu zvednout i ukazováček.

Nikdo asi nečekal poklidné vystoupení, a to opravdu ani nepřichází. V grafice najdeme snad všechny barvy, které existují, ty jsou většinou zobrazeny jako vystřelený barevný prach, jež taktéž dominuje právě ve videoklipu. Objevují se také nesnášenlivá slova v angličtině, jako „nechutné“, „osklivý“ či „tlustý“. Vystoupení je velmi živé a pestré, nic se neopakuje dvakrát a divák jednoduše neví, kam dříve koukat.

Vystoupení je náročné především pro Jendrikovu fyzičku. Ačkoliv to je ostřílený muzikálový zpěvák, i on má během svých tří minut co dělat, aby vše správně udýchal a odzpíval. V jeho hlase tak divoký pohyb zanechává určité jizvy. Jendrik ale při svém vrcholném stepovém čísle neztrácí energii a dává do každého pokusu úplně vše. Tanečnice ve znaku míru se postarává o trombonové sólo, ve kterém se zdánlivě „přetahuje“ s ostatními účinkujícími. Na úplný závěr se všichni rychle přesunou na vedlejší pódium a dočkáme se finální pózy.

Jendrik se od samého zveřejnění své písně potýka s názory, že je jeho píseň příliš infantilní a „hloupá“. Jendrik si z toho nic nedělá a dělá svou prezentaci písně tak trochu infantilní a hloupou. A nejlepší na tom je to, že to prostě funguje. Pokud se Jendrik více skamarádí s velkým prostorem rotterdamského pódia a ještě trochu potrénuje fyzickou kondici, jeho vystoupení skutečně může získat na německé poměry nebývalé uznání televizních diváků.

 

S až nakažlivě pozitivní náladou se na Meet & Greet objevil také německý zástupce Jendrik, který už měl dokonce i možnost vidět se osobně s Benem Cristo a krátce ho pozdravit.
Jendrik novinářům objasnil svoji dvouletou cestu na Eurovizi, a že to s přihlášením jeho songu nebylo vůbec jednoduché. Nemohl se totiž spojit s patřičnými lidmi z televize, kteří by si jeho song poslechli.
Ve videoklipu k písni I Don’t Feel Hate se objevuje převlek zdviženého prostředníčku, který však z důvodu pravidel musel pro eurovizní vystoupení vyměnit za převlek symbolu míru, který však k jeho písni pasuje ještě lépe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..