Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Nizozemska

Hostitelská země představila podobu svého vystoupení.

Nizozemský reprezentant Jeangu Macrooy se svou písní jihoamerických rytmů Birth of a New Age to na rotterdamskou stage neměl daleko. Dnes odpoledne představil finální podobu svého vystoupení.

První část vystoupení nepůsobí tak hravě jako Jeangova předchozí zpracování jeho soutěžní skladby. Zpěváka doplňují dva tanečníci, v nichž se zároveň ukrývají vokální doprovody, a jedna další tanečnice předvádějící výrazový tanec. Toto v kombinaci s grafikou rozpadající se šedé stěny na velkých obrazovkách vystihuje hlavní poselství nizozemské písně.

Věta „Yu no man broko mi“ i se svým anglickým překladem „You can’t break me“ se na obrazovkách objevuje v průběhu celého vystoupení, po hudebním bridgi a pravděpodobně etnické choreografii pak celou stage zaplavují pestrobarevné tropické motivy a celá sestava se přesouvá na přední pódium.

Celé číslo doprovází nejenom bravurní pěvecký výstup hlavního reprezentanta, ale i několik dalších jednoduchých tanečních rutin. Jeangu má na sobě výrazný modrý oblek, pod nímž se skrývá zatím nespecifikovaný černý doplněk olemovaný růžovými korálky. Ten působí na první pohled poněkud nepatřičně, Jeangu nám ale možná objasní jeho význam v nadcházejících rozhovorech…

 

Domácí reprezentant Jeangu Macrooy na tiskové konferenci prozradil, že když psal jeho loňský song Grow, tak si procházel velmi těžkým obdobím. Nicméně to vše už vzal čas a jeho letošní písnička Birth Of New Age reprezentuje to, čím si prochází právě teď.
Jeangu také popsal význam své písně, který má symbolizovat prolomení něčeho, co člověka drží zpátky a nedovolí se mu projevit ve své plné síle. Na pódiu se toto vše bude snažit představit v kombinaci s dědictvím národů, které v sobě pociťuje.
Kostýmy použité ve vystoupení jsou inspirovány Surinamem, odkud zpěvák pochází.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..