Hudební novinky

Březnové novinky eurovizních umělců

Nová hudba eurovizních reprezentantů za březen 2021.

Březen přinesl vedle množství reprezentačních písní pro Eurovizi 2021 i novou hudbu eurovizních umělců z minulých let. Jako každý měsíc se teď podíváme na výběr toho nejzajímavějšího, čím interpreti obohatili hudební scénu tentokrát.

Začněme dvěma novinkami favoritů nadcházejícího eurovizního klání. Letošní italští reprezentanti Måneskin v polovině března představili své v pořadí druhé album o osmi skladbách s názvem Teatro d’ira – Vol. I, na němž v šesti italských a dvou anglických písních věnují tématům jako sexualita či mládí. Mezi skladbami najdeme vedle jejich eurovizní Zitti e buoni i další momentálně populární písničky jako Coraline nebo Vent’anni. Kapela se v současnosti těší velké oblibě doma i v zahraničí, v Itálii se jim nyní podařilo získat i ocenění v podobě platinové desky.

Se svým prvním EP přišla Barbara Pravi, která letos v Rotterdamu za Francii zazpívá skladbu Voilà. Komplet šesti modlitbiček za sny, ptáky, slunce nebo jaro sjednocuje název Les prières. Není náhodou, že své dílo představila 8. března, tedy na Mezinárodní den žen. Jak už víme, tato francouzská šansoniérka si do své hudby nenechá mluvit, tentokrát však jde o zpěvaččinu ryze osobní tvorbu vlastních myšlenek a hudebních nápadů.

Zmínit můžeme i nové čtyřicetiminutové album italsko-albánského zpěváka Ermala Mety. Muzikant dal své novince jméno Tribù urbana. Jeho součástí jsou například skladby Un milione di cose da dirti, se kterou skončil na třetí pozici letošního Sanrema, či úvodní Uno. Dle jeho slov jde o mix různých hudebních stylů, během vytváření své již čtvrté desky se pokoušel svobodně objevovat nové.

Své první EP Tundra vydala na konci měsíce norská reprezentantka z roku 2016, Agnete. To obsahuje skladby jako Helium nebo Solid. Současně nazpívala taneční skladbu Barely Breathing, a to ve spolupráci s Jowstem, zástupcem stejné země v roce 2017, a španělským hudebníkem Azzipem. Druhá kolaborace eurovizních interpretů přišla z Běloruska, kde dua Naviband a VAL představila společnou píseň Vol’nyja sny. Skladba vyšla symbolicky 25. března, kdy se v této východoevropské zemi slaví neoficiální Den svobody.

Nyní se podíváme na nové březnové singly. Na úvod jmenujme dva od našich polských sousedů. Reprezentant z roku 2018, Gromee, vydal nový song Cracow in the Crown a jeho nástupkyně, skupina Tulia, potom skladbu Marcowy. Ruská skupina Little Big, kterou si mnozí fanoušci přáli vidět letos v Rotterdamu, přišli s písní Sex Machine. Dále jmenujme novinky Crush od Maruv, Cœurs abîmés od francouzského dua Madame Monsieur, Iron Heart dánské dvojice Ben & Tan či Cull të hutû od Eugenta Bushpepy z Albánie. Od italského operního uskupení Il Volo jsme se dočkali písně Màkari a populární trio KEiiNO z Norska nakonec představilo nový singl Unbreakable.

Dnešní článek ukončíme novou muzikou eurovizních vítězů. Svou první skladbu ve švédštině, Sötvattentårar, představila oblíbená zpěvačka Loreen, její krajan Måns Zelmerlöw zase nahrál píseň Come Over Love. Jamala z Ukrajiny představila nové, půlhodinové album My a příznivcům portugalských rytmů můžeme doporučit poslech novinky Salvadora Sobrala s názvem Sangue do meu sangue.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..