Hudební novinkyOstatní

Veselé Vánoce přejí eurovizní interpreti

Zpříjemněte si Štědrý den vánočními písněmi od interpretů Eurovize.

Ať už právě obalujete řízky, balíte poslední dárky nebo již čekáte netrpělivě na ježíška, zaposlouchejte se společně s námi do několika zbrusu nových vánočních melodií, které si pro letošní Vánoce přichystali eurovizní interpreti.

Začínáme s téměř meditační písní Winter Solstice od vítězky Eurovize z roku 1996 Eimear Quinn. Z její písně na vás foukne irská mrazivá zima, takže po jejím poslechu bude nutné si doma trochu přitopit.

Zůstaneme-li u vítězů z minulého století, v rámci comebacku přichází s vánoční písní i skupina ABBA. Ta nese název Little Things a její „abbovský vibe“ rozhodně nepřeslechnete.

Co může být vánočnější než píseň od Alexandera Rybaka. I ten si připravil sváteční, avšak trochu melancholičtější píseň Hold Me. Pokud nemáte vedle sebe někoho, s kým byste prožili Vánoce plné lásky, tato píseň vám připomene, že v tom rozhodně nejste sami.

I Duncan Laurence se rozhodl vydat vánočně laděnou valčíkovou romanťárnu. Píseň Wishes Come True vás naopak obklopí hřejivou láskou, které má Duncan stále na rozdávání.

Dadi Freyr, mnohými označován za vítěze zrušené Eurovize 2020, také umí potěšit vánoční fanatiky a zároveň neztratit svou autentičnost. Píseň Something Magical je přesně to, co vám rozhodně nezkazí dobrou náladu, pokud ji máte, a dodá vám ji v případě, že ji nemáte.

S možná nejhezčí písní pro letošní Vánoce se představuje Victor Crone, který se letos stal i členem poroty českého národního kola. Christmas Time vás nenechá na pochybách, Vánoce jsou tady!

Benny Cristo nazpíval píseň Hloubka lásky pro disneyovský vánoční příběh Nový táta. Pokud jste fanoušci Bena či animovaných příběhů, třeba vám právě toto video vykouzlí úsměv na rtech.

Patří mezi nejúspěšnější estonské reprezentanty minulosti a je v okruhu favoritů estonského národního kola pro rok 2022. Ott Lepland zvládl vydat ale i vánoční pohodovku s názvem Jõulud rõõmsaks.

Pokud jste zastánci klasických vánočních melodií, možná váš potěší čerstvý cover norského zástupce z roku 2010 Didrika Solli-Tangena, který s Oselskou filharmonií nazpíval píseň O Holy Night, v norštině zvanou O Helga Natt. Didrikův hlas je přesně to, co na Štědrý večer chceme poslouchat.

Sice nevyhrál, ale pro Bělorusko stále drží historicky nejlepší výsledek. Dmitry Koldun, který svou zemi reprezentoval v roce 2007, přichází s písní, kterou si možná nechte spíše na Silvestra. Jmenuje se Potomu što novij god a při pohledu na opilého Kolduna zaslechneme i prvky country.

A na závěr si můžeme poslechnout dokonce celé vánoční album, a to od švédské hvězdy Sanny Nielsen. To nese název Min Sanna Jul a hned prvním trackem alba je píseň En jul med dig. Jak jste si možná všimli, ve světě vánočních písní severské země doslova drtí zbytek Evropy. Není divu, vždyť mají nejblíže k Santovi.

Za celý náš web vám přejeme krásné prožití vánočních svátků, plných pohody, radosti a splněných přání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..