Ázerbájdžán

Reprezentant Ázerbájdžánu 2020

Samira Efendi – Cleopatra

Krátce o interpretovi

Samira Efendi, celým jménem Samira Azer gizi Efendiyeva, se narodila roku 1991 v ázerbájdžánském Baku. Podobně jako řada dalších eurovizních interpretů se i Samira proslavila především účastmi na několika talentových soutěžích. Již roku 2009 účinkovala v domácí soutěži Yeni Ulduz. O 5 let později se objevila v klání Böyük Səhnə, v překladu Velká stage, jež Ázerbájdžán využil pro výběr reprezentanta na Eurovizi 2014 v Kodani. Po zazpívání několika coverů se probojovala až do třetího, předfinálového kola o šesti soutěžících. Jejím dalším úspěchem je také třetí místo v Hlasu Ázerbájdžánu v roce 2016. V následujícím roce vystoupila jako reprezentantka Ázerbájdžánu na mezinárodní hudební soutěži Silk Way Star v kazašském Almaty, stejné role se ujala i v roce 2019 na festivalu Hlas Nur-Sultanu, hlavního města Kazachstánu.

I přes své bohaté hudební úspěchy zpěvačka zatím nevydala příliš vlastní tvorby. Zatím tři singly, které si fanoušci můžou přehrát, Samira zveřejnila až v roce 2019. Jsou jimi skladby Yol Ayrıcı, jež představila během nur-sultanského festivalu, Sen Gelende ze soutěže Silk Way Star a Yarımın Yarı.

Samira byla vybrána interně televizí İTV. V boji o odjezd do Rotterdamu se utkala s dalšími čtyřmi kandidáty, o Samiře nakonec rozhodly hlasy mezinárodních hudebních znalců a skladatelů. Konečně si tak splní svůj sen reprezentovat Ázerbájdžán na Eurovizi, o což se letos pokusila již popáté.

Oficiální videoklip

Text písně

(bude doplněno)

Anketa
Ohodnoťte píseň Samiry Efendi - Cleopatra
  • 10 25%, 8 hlasů
    8 hlasů 25%
    8 hlasů - 25% všech hlasů
  • 8 19%, 6 hlasů
    6 hlasů 19%
    6 hlasů - 19% všech hlasů
  • 9 16%, 5 hlasů
    5 hlasů 16%
    5 hlasů - 16% všech hlasů
  • 7 16%, 5 hlasů
    5 hlasů 16%
    5 hlasů - 16% všech hlasů
  • 3 9%, 3 hlasy
    3 hlasy 9%
    3 hlasy - 9% všech hlasů
  • 4 6%, 2 hlasy
    2 hlasy 6%
    2 hlasy - 6% všech hlasů
  • 6 3%, 1 hlas
    1 hlas 3%
    1 hlas - 3% všech hlasů
  • 2 3%, 1 hlas
    1 hlas 3%
    1 hlas - 3% všech hlasů
  • 1 3%, 1 hlas
    1 hlas 3%
    1 hlas - 3% všech hlasů
  • 5 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
Celkově hlasů: 32
9. 3. 2020 - 23. 11. 2021
Hlasování ukončeno !
Fotogalerie
Samira v nahrávacím studiu.
Samira se věnuje popu a jazzu
Zpěvaččiny písně často doprovází tradiční ázerbájdžándské zvukové motivy

4 komentáře: „Reprezentant Ázerbájdžánu 2020

  • No, diplomaticky řečeno, tohle není pro mě.

    Dotaz pro zasvěcené – na Twitteru jsem viděl nemálo eurovizních fanoušků tuto píseň komentovat jako „San Marino reject“. Nejdřív jsem to chápal jako sarkastický způsob charakterizace stylu, ale to slovní spojení se tam opakuje podezřele často, i v komentářích od lidí, kteří nevypadají, že by žertovali. Ví o tom někdo něco víc?

    Reagovat
    • Tato píseň byla nabídnuta též San Marinu pro zpěvačku Senhit, jejíž nazpívané demo uniklo na internet. Zda ji ale sanmarinská televize odmítla, anebo o ni Ázerbájdžán „stál více“, to můžeme jen spekulovat. Zřejmě i Ázerbájdžán se totiž do poslední chvíle rozhodoval mezi songy Cleopatra a Scars.

      Reagovat
      • Aha, tak to je docela kuriózní situace. Někdejší eurovizní „powerhouse“ reprezentovaný písničkou, která – ať z jakéhokoli důvodu – neprošla u největšího eurovizního outsidera. 🙂 Díky za info.

        Reagovat
  • Já nemám slov. Tomuhle říkám PECKA. Go, Ázer!

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..