PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec: Je Fahree ázerbájdžánský Ivo Jahelka?

Poslední dvě národní kola a množství interně vybraných skladeb nám nabídly poslední dva týdny. Má nějaká z interně představených skladeb šanci promluvit do boje o vítězství v letošním ročníku? Mají Marcus & Martinus šanci vyhrát Švédsku další ročník Eurovision Song Contest? A co říkáme na recyklaci reprezentantů z národních kol v Austrálii? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio TalkČeské podcasty a dalších.

0:53 – Evropská vysílací unie představila novinky pro 68. ročník Eurovision Song Contest. Diváci budou moci ve finále déle hlasovat, v semifinálových kolech vystoupí země tzv. Velké pětky a Švédsko bude letos otevírat velké finále. Co říkáme na tyto rozhodnutí? Byl to dobrý krok? A proč bychom měli mít škodolibou radost z toho, že Švédsko otevírá velké finále?

7:12 – O víkendu 9. března proběhla finále poslední dvou národních kol Melodifestivalenu ve Švédsku a Festivalu da Cancao v Portugalsku. Ve Švédsku ani v Portugalsku se překvapení nekonala. Jakto, že se Norové mohou účastnit švédského národního kola? Líbí se nám od bratrů Marcuse & Martinuse více skladba Unforgettable nebo loňský počin Air? A dokáže Portugalsko skladbu opět pozvednout stagingem?

17:27 – Australská SBS představila svého interně vybraného reprezentanta. Stalo se jím duo Electric Fields. Co si myslíme o recyklaci bývalých účastníků z národního kola Australia Decides? Líbí se nám více skladba 2000 and whatever nebo One Milkali (One Blood)?

21:58 – Řecko letos slaví výročí. Eurovize se účastní po padesáté. Marina Satti se proto do své skladby snažila zakomponovat etnické prvky. Jak se jí to dle tebe povedlo? Má šanci na postup nebo se Řecko opět nekvalifikuje?

26:38 – Izrael představil soutěžní píseň Hurricane od své reprezentantky Eden Golan. Co je v pozadí této skladby? Míchá Izrael do soutěže opět politiku?

31:37 – Interní volby představily i tři zakavkazské země – Arménie, Ázerbájdžán a Gruzie. Ohodnotíme jednotlivé písně a řekneme, která ze skladeb se nám líbí nejvíce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..