NovinkyReprezentanti

Marina Satti z Řecka zazpívá v Malmö píseň Zari

Píseň představila živě ve speciální večerní show na prvním programu řecké veřejnoprávní televize ERT.

Již v listopadu jsme vás informovali o interním výběru Mariny Satti jako reprezentanty Řecka na Eurovizi 2024 v Malmö. Řecká televize avizovala, že píseň bude vybrána do konce roku. Konečné podoby i s klipem jsme se však dočkali až nyní. Soutěžní píseň Zari byla včera 7. 3. 2024 představena prostřednictvím speciálního vysílání na ERT 1.

Na tvorbě skladby se nepodílela sama Marina Satti. Na pomoc si však přizvala velká jména hudebního průmyslu spolupracující s nejznámějšími hudebními hvězdami. Ve výčtu spolupracovníku tak nalezneme taková jména jako Gino the Ghost (dvojnásobný držitel Grammy), Jay Stolar (spolupracoval s Demi Lovato nebo Carly Rae Jepsen), Jordan Palmer (spolupracoval s Carly Rae Jepsen nebo vítězem Eurovize 2019 Duncanem Laurencem).

V písni Zari Marina Satti kombinuje tradiční etnickou instrumentálnost s moderními prvky. Spojení moderny a tradice pak chce přenést zpěvačka i na jeviště do Malmö. A kdy jindy oslavovat řeckou kulturu než letos. Řecko totiž slaví významné jubileum. Před padesáti lety se zúčastnilo soutěže poprvé.

Během včerejšího večera vydala Marina Satti také oficiální videoklip k písni Zari. Na něj lákala už několik dní před jeho vydáním prostřednictvím svého instagramového účtu. Ve videoklipu se objeví nespočet řeckých památek a pamětihodností, které dokreslují důraz na řeckou národní identitu.

Ve videoklipu nás tak zpěvačka zavede do Akropole, Plaky, Monastiraki a konzervatoře Heroda Attica. Kromě nejznámějších lokací hlavní městě Řecka se podíváme i do Attiky. Ve videoklipu tak můžete spatřit i Omoniu, Lykavittos, Rafinu a letiště Eleftherios Venizelos.

V současné době se Marina Satti připravuje na své vystoupení v Malmö. Řecko se představí, stejně jako Česko, v první polovině druhého semifinále 9. května.

Nutno podotknout, že Řecko donedávna patřilo mezi země, které vždy postoupily do velkého finále. V poslední letech však zaznamenalo několik neúspěchů.  V loňském roce Řecko reprezentoval zpěvák Victor Vernicos s písní What The Say. Z druhého semifinále však nepostoupil a skončil na nepostupovém 13. místě. Povede si dle Vás Řecko letos lépe a bude slavit Marina Satti postup do velkého finále?

Ohodnoťte píseň Mariny Satti - Zari

Jeden myslel na “Marina Satti z Řecka zazpívá v Malmö píseň Zari

  • Cítim v skladbe niečo turecké! Na postup zo semifinále to nevidím. Bude záležať od pódiovej prezentácie.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..