NovinkyReprezentanti

Electric Fields roztancují Malmö arenu písní One Milkali (One Blood)

Po pěti letech od jejich snahy uspět v národním kole Australia Decides byla dvojice vybrána australskou veřejnoprávní televizí SBS, aby letos reprezentovala svou zemi v Malmö.

Během dnešního dne zveřejnil australský vysílatel SBS soutěžní píseň pro nadcházející ročník Eurovision Song Contest. Stala se jí skladba One Milkali (One Blood) od elektronického dua Electric Fields. Skupina je fanouškům známá už z národního kola Australia Decides. V roce 2019 se v národním kole dvojice Zaachariaha Fielding a Michael Ross umístila s písní 2000 and Whatever na druhé příčce za zpěvačkou Kate Miller-Heidke.

Možnost reprezentovat svou zemi okomentovalo duo pro stránku Eurovision.tv: „Jsme nadšení, že můžeme sdílet naši hudbu se světem. Naše hudba pochází z nejhlubších koutů našich duší a Eurovize je ta nejlepší možnost, jak spojit naše kultury a sdílet radost ze společného propojení.“

Soutěžní píseň One Milkali (One Blood) je vůbec prvním počinem ze země protinožců, která obsahuje pasáž zpívanou v jazyce Aboridžinců, původních obyvatel Austrálie. Píseň je snem o světě, kde jsme všichni jednotní. Taneční skladbu doplňuje i lyric video, kde můžeme vidět Zaachariahu a Michaela vedle sebe, jak odhalují své duše.

Austrálie je součástí Eurovize od roku 2015, kdy byla přizvána do soutěže pouze jednorázově. Tenkrát se nemusela účastnit semifinálového kola a přímo postoupila do finále. Reprezentant Guy Sebastian s písní Tonight Again se umístil na pátém místě. Na základě kladné zpětné vazbě od fanoušků i australské delegace se začala země účastnit soutěže pravidelně. Minulý rok reprezentovala Austrálii skupina Voyager s písní Promise. Ve velkém finále obsadila skupina 9. příčku. Zda nezapadne duo Electric Fields v konkurenci zemí účastnících se prvního semifinále se dozvíme 7. května.

Ohodnoťte píseň Electric Fields - One Milkali (One Blood)

3 komentáře: „Electric Fields roztancují Malmö arenu písní One Milkali (One Blood)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..