NovinkyReprezentanti

Arménii bude reprezentovat duo LADANIVA s písní Jako

V Malmö se můžeme těšit na mix arménského folkloru s prvky popu.

Duo LADANIVA tvoří arménská zpěvačka Jaklin Baghdasaryan a francouzský multiinstrumentalista Louis Thomas. Skupina ve své tvorbě kombinuje živelný arménský folk s globálními hudebními prvky. A ne jinak tomu je i v soutěžní písni Jako.

Skupina tvoří hudbu od roku 2019, kdy do světa vypustila později virální píseň Vay Aman. V roce 2023 pak skupina vydala pod francouzským labelem PIAS své debutové album. Svou hudbou se snaží duo LADANIVA propojit lidi a kultury prostřednictvím hudby.

 „Když jsem byla malá, říkali mi ‚Jako‘. Když jsem vyrůstala, vždycky mi říkali, že dívky by měly mít slušné vychování, být pokorné, normálně se oblékat, moc nemluvit a nedělat bláznivé věci,“ popsala Jakelin své mládí. Píseň je tedy poselstvím jí samé pro všechny mladé lidi, aby byli věrní svému skutečnému, divokému, nespoutanému já a našli své životní poslání – stejně jako ona prostřednictvím svého umění.

Skladba dua LADANIVA byla představena rovnou i s videoklipem. Nejen v písní ale i ve videoklipu můžete narazit na prvky arménského folkloru téměř v každé sekundě. Pro natočení snímku se režisér Artur Manukyan inspiroval technikou slavného arménského filmaře Sergeje Pradžanova.

Ohodnoťte píseň LADANIVY - Jako

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..