NovinkyReprezentanti

FAHREE a Ilkin Dovlatov budou reprezentovat Ázerbájdžán s písní Özünlə Apar

Zpěvák si reprezentací na Eurovizi splnil sen.

FAHREE, vystudovaný právník, se během pandemie v roce 2020 začal věnovat svému dětskému snu a rozhodnul se psát hudbu. Umělecké předpoklady zdědil po svých předcích, jeho otec byl jazzový hudebník a dědeček uznávaným hercem.

FAHREE byl údajně mezi šesti umělci, kteří měli šanci letos reprezentovat Ázerbájdžán na Eurovizi. Dle posledních zpráv se rozhodovalo mezi ním a reprezentantkou Ázerbájdžánu z roku 2018 Aisel.

Společnost mu na pódiu v Malmö bude dělat Ilkin Dovlatov. Ten měl v interním výběru svou vlastní skladbu s Milou Miles a Etibarem Əsədli. Dovlatov se proslavil v první sezóně Hlasu Ázerbájdžánu, kde skončil na druhém místě.

Píseň Özünlə Apar je nazpívána v angličtině a ázerbájdžánštině. Je to poprvé, co se země rozhodla k vyslání písně zpívané v národním jazyce. FAHREE se představí ve druhé polovině prvního semifinále 7. května.

Minulý rok reprezentovalo Ázerbájdžán duo TuralTuranX s písní Tell Me More. V prvním semifinále však neuspělo a se čtyřmi body se umístilo na celkovém 14. místě. Podruhé v historii soutěže se tak země nekvalifikovala do finále. Poprvé tomu tak bylo v roce 2018, kdy v Lisabonu reprezentovala zemi zpěvačka Aisel s písní X My Heart.

Ohodnoťte píseň FAHREEho a Ilkina Dovlatova - Özünlə Apar

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..