Národní kolaNovinkyReprezentanti

San Marino bude v Malmö reprezentovat španělská skupina Megara

Letošní ročník národního kola Una Voce Per San Marino zná svého šampiona. Je jím skupina Megara, která bude reprezentovat s písní 11:11 San Marino v letošním ročníku Eurovision Song Contest ve švédském Malmö.

Během sobotního večera proběhlo finále sanmarinského národního kola Una Voce Per San Marino 2024. Odborná porota vybírala z celkem sedmnácti finalistů. Pět finalistů postoupilo ze semifinálových kol, tři finalisté postoupili z druhé šance, která proběhla tento týden v pátek. Osmičku pak doplnilo dalších osm interpretů vybraných interně a jedna píseň vzešla ze speciálního výběru písní napsaných pomocí umělé inteligence. Skupina Megara vystoupila v druhém semifinále. To však nevyhrála a musela bojovat o postup v druhé šanci. Z druhé šance postoupila skupina až do finále, které vyhrála. Stříbro si odnesla italská zpěvačka Loredana Bertè s písní Pazza.

Konečné výsledky finálového večera naleznete níže:

  1. Megara – 11:11
  2. Loredana Bertè – Pazza
  3. La Rua – Governo del cuore
  4. Aimie AtkinsonA dare for love
  5. Booom!Dance like this
  6. Marcella BellaChi siamo davvero
  7. Dana GillespieThe last polar bear
  8. XGioveNostalgia
  9. MateBig mama
  10. JalisseIl paradiso è qui
  11. Masala & ForestaParanoia
  12. DaudiaWith you
  13. Aaron SibleyHuman
  14. Corona, IceMc, Wlady, DJ JadQuesta volta
  15. KidaInvincibile
  16. DezFreedom
  17. PagoIl protagonista

Pokud Vám skupina Megara přijde povědomá, není to náhoda. Fanoušci Eurovize si mohou skupinu pamatovat z loňského ročníku Benidorm Festu, kde se tato španělská kapela snažila o výhru s písní Arcadia. Ve finále Benidorm Festu 2023 se umístila na konečném čtvrtém místě. Zajímavostí je, že skladbu 11:11 skupina zaslala letos i španělské televize RTVE. Ta však skladbu mezi nejlepších 16 skladeb festivalu nevybrala.

Megara je španělskou kapelou, kterou tvoří Kenzy (zpěv), Vitti (baskytara), Rober (kytara) a Ra Tache (bicí). Skupina pocházející z Madridu začala svou hudební kariéru v roce 2015. V tomto roce vydala své první EP Muérase Qué Puede, na které navázala debutovým albem Truco o Trato.

Ohodnoťte píseň Megary - 11:11

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..