NovinkyReprezentanti

Nemo budou reprezentovat Švýcarsko na Eurovizi 2024

Interním výběrem švýcarské televize byli zvoleni Nemo. V Malmö na 68. ročníku Eurovision Song Contest zazní píseň The Code.

Do švýcarské televize bylo letos zasláno více než 400 písní. Výběr byl totožný jako předchozí roky. O reprezentantovi rozhodovaly tři poroty. První porota byla složena ze švýcarských televizních diváků, druhou porotu tvořili mezinárodní diváci a třetí porotu tvořilo 25 hudebních expertů z celého světa. Hlasování pak vyhrála píseň The Code od švýcarských Nema pocházejících z Bielu, hlavního města okresu v kantonu Bern.

„The Code je o cestě, kterou jsem začal uvědoměním si, že nejsem ani muž, ani žena. Najít sám sebe byl pro mě dlouhý a obtížný proces. Ale nic mi nepřipadá lepší než svoboda, kterou jsem získal, když jsem si uvědomil, že jsem nebinární,“ prohlásili k reprezentační písni sami Nemo.

Nemo se narodili v roce 1999 a od útlého dětství hrají na housle, klavír a bicí. V roce 2016 se Nemo proslavili vystoupením na rádiové stanici SRF Virus v pořadu #Cypher, které se stalo přes noc virálním na sociálních sítích. Poté vydali dvě EP, ze kterých se 7 skladeb umístilo v oficiální švýcarské singlové hitparádě. Do tohoto roku přidali ještě další dvě EP ve švýcarsko-německé a anglické verzi. Píseň Du se pak v roce 2017 umístila na čtvrtém místě švýcarských hitparád a později získala platinové ocenění.

Ohodnoťte píseň Nema - The Code

3 komentáře: „Nemo budou reprezentovat Švýcarsko na Eurovizi 2024

    • Jedná se o jednu osobu, ale jak je v článku správně zmíněno i citováno, Nemo jsou nebinární a používají zájmeno oni, takže toto rozhodnutí plně respektujeme i u nás v redakci.

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..