NovinkyReprezentanti

Během velkého finále zazní v Malmö od Ollyho Alexandera skladba Dizzy

Ollyho Alexandera představila britská BBC jako svého reprezentanta pro Eurovizi 2024 těsně před Vánoci. Po téměř třech měsících jsme se dočkali i soutěžní skladby. Ta ponese název Dizzy.

Jak jsme Vás informovali v článku těsně před Vánoci, reprezentantem Spojeného království se stal zpěvák Olly Alexander, bývalý frontman skupiny Years & Years. Svou reprezentační skladbu Dizzy odpremiéroval úderem půlnoci z 29. února na 1. března. Na skladbě společně s Ollym spolupracoval Danny L Harly. Jedná se v poslední době o jednoho z nejžádanějších producentů ve Spojeném království, který spolupracoval například se zpěvačkami Duou Lipou nebo Caroline Polachek.

Dle zpěváka je píseň o návalu emocí, které zažil po intenzivním polibku. Až se mu doslova zamotala hlava. Skladba je inspirována písněmi umělců z 80. let. Jak uvedl Olly Alexander ve vyjádření pro Eurovision.tv: „Inspirovali jsme se spoustou hudby z 80. let, jako jsou skladby od Erasure, Adamskiho a samozřejmě Pet Shop Boys.“

Singlem Dizzy otevírá Olly Alexander novou éru své sólové kariéry. S kapelou Years & Years vydal tři velmi úspěšná alba z nichž se dvě umístila na vrcholu britské albové hitparády. Za zmínku také stojí 10 singlů, které se umístily v Top 40 britské singlové hitparády.

Na živé vystoupení Ollyho Alexandera se můžeme těšit ve velkém finále 11. května 2024, jelikož Spojené království jako země tzv. Velké pětky postupuje do velkého finále automaticky. Ve švédském Malmö se bude snažit napravit reputaci Spojeného království z minulého roku, kdy se Mae Muller s písní I wrote a song umístila na předposlední místě.

Oficiální videoklip režírovaný Colinem Solal Cardem si můžete pustit níže.

Ohodnoťte píseň Ollyho Alexandera - Dizzy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..