ESCZ 2020

ESCZ 2020: Co vše víme před začátkem národního kola?

Zítra ráno v 8:00 budou oficiálně zveřejněny všechny videoklipy a začne hlasování.

Během prosince nás tým v České telvizi lákal k jednotlivým interpretům přes nápovědy, ze kterých udělali takový menší adventní kalendář. Interprety již téměř týden známe a tedy můžeme postupně přiřazovat nějaká vodítka i k písním nebo zjistit zajímavosti o interpretech. Ty často vycházejí z malých rozhovorů, kdy byli finalisté dotazováni např. na své oblíbené jídlo nebo knihu. Odkazy na tyto rozhovory najdete jako prokliky u příslušných interpretů. Jména interpretů odkazují na jejich medailonky, které jsme pro vás připravili u nás na webu.

Finalista č. 1 – We All PoopAll The Blood

Kluci ze skupiny We All Poop mají číslo 1, které si vylosovali při tiskové konferenci. Víme, že jejich žánr je planned coincidence punk pop, takže se určitě máme na co těšit. Na svém Instagramu zveřejnili krátkou ukázku z videoklipu, abychom si mohli udělat obrázek o stylu videa. Zároveň tak víme, že název bude All The Blood. Čísla nohou nebo superschopnosti raději rozebírat nebudeme (případně mrkněte na video), ale počet vystoupení by měl být nula, protože se kluci dali dohromady před naším národním kolem v této sestavě. Nevíme jestě, který ze sedmi origami výtvorů patří klukům ze skupiny We All Poop, ale teoreticky by to mohlo být prase.

Rozhovor TOP 10 na FB ESCZ.

Finalista č. 2 – Pam RabbitGet Up

Pam Rabbit je v národním kole na Eurovizi jako doma a je vidět, že je spokojená, že se může svým stávajícím i novým fanouškům předvést s novou tvorbou. Její píseň ponese název Get Up, takže možná něco, co by se hodilo každý den ráno pro nastartování po probuzení? Víme totiž, že Pam si tentokrát pro nás připravila indie pop, možná s lehkými nádechy rocku. Počet vystoupení Pam Rabbit můžeme pouze odhadovat, ale vzhledem k tomu, že už se nějaký ten rok na naší hudební scéně pohybuje, odhadujeme, že jí patří cca 300. Co ale můžeme u Pam Rabbit říct se 100% jistotou, je zvolené origami. Kdo jiný z letošní sedmičky finalistů by mohl mít králíka, než právě Pam?

Rozhovor TOP 10 na FB ESCZ.

Finalista č. 3 – Barbora Mochowa??

Také Barboru Mochowou v národním kole vidíme podruhé, takže alespoň ví, do čeho jde. Narozdíl od svých kolegů Bára zatím název své písně nevypustila, ale pokud se podíváme na posledních pár příspěvků na Instagramu, můžeme si všimnout emotikonů padajících hvězd či komet, což společně s použitým hashtagem #universe a i jakýmsi pozadím vesmíru v krátké ukázce z videa, značí že právě něco spojené s vesmírem bude i v názvu songu. K tomu se pojí i téměř jisté origami, které se nabízí samo – osmicípá hvězda. Opět jsme u vazby na vesmír a tedy jednotný styl s videoklipem. Barbora už nám loni svou melancholickou písní True Colors předvedla, co znamená dream pop a právě ten od ní čekáme i letos, i když by se nemělo jednat o zcela identický styl jako minulý rok. Když se podíváme na možné počty vystoupení, tak vylučovací metodou bychom došli k počtu 76.

Rozhovor TOP 10 na FB ESCZ.

Finalista č. 4 – KarelllAt Least We’ve Tried

Nováčkem je v národním kole začínající zpěvák a skladatel Karelll. Ten do letošního ročníku národního kola přichází s organickým popem a stejně jako většina finalistů i on vypustil ven název skladby, který zní At Least We’ve Tried. Právě kvůli tomu, že Karelll se svou pěveckou kariérou spíše začíná by mohlo jemu patřit číslo 4, když přijde na počet vystoupení. Těžší hádání máme ohledně zvoleného symbolu origami, ale při rozřazování nám ke Karlllovi zbyl jeřáb. O tom, jestli jsme se trefili, se přesvědčíme už zítra ráno.

Rozhovor TOP 10 na FB ESCZ.

Finalista č. 5 – Benny Cristo??

Benny Cristo patří k jedněm z nejsledovanějších finalistů letošního ročníku, tedy minimálně dle počtu sledujících na sociálních sítích. Za téměř 10 let na hudební scéně by měl mít Ben na svém kontě přes 350 koncertů a vystoupení, alespoň dle našich propočtů a odhadů. Styl, který Benny Cristo do národního kola letos přináší, je afro pop, takže máme určitě na co těšit. Stejně jako před dvěma lety Mikolas Josef i Benny vypadá, že má jasnou představu, co by chtěl v případě vítězství na velké eurovizní stagei dělat. A myslím si, že i z fotek z pondělní tiskové konference je jasné, že Benny bude mít origami draka. Benny také patří k jednomu z interpretů, kteří doposud nenalákali fanoušky na název své soutěžní písně.

Rozhovor TOP 10 na FB ESCZ.

Finalista č. 6 – Elis Mraz feat. Čis T.Wanna Be Like

Elis Mraz a slovenský rapper Čis T. si během pondělní tiskové konference vylosovali číslo 7, ale kvůli různým závazkům posléze došlo k prohození pořadí v rámci media days během příštího týdne se sousedící Olgou Lounovou. Elis Mraz je plná energie, jak víme z některých jejích minulých písní, a ráda také používá své milované ukulele. To nejspíš nevynechá ani ve své písní do národního kola. Jejím žánrem je v současnosti tolik oblíbený reggaeton, namíchaný s rapem, takže to bude letní pecka. U Elis název písně známe a je jím Wanna Be Like, v písni tak kromě angličtiny zazní i španělština tak typická pro písně v tomto žánru. Při odhalování nápověd bylo jasně zdůrazněno, že počty vystoupení jsou v dané sestavě v národním kole, tedy Elis a Čis T. mají na svém kontě nula společných koncertů. Elis totiž slovenského rappera oslovila pro spolupráci na této písni v minulém roce ještě předtím, než ji přihlásila do ESCZ 2020. Nejsme si zcela jisti origami, které by se k Elis hodilo, ale tipujme, že by jím mohl být lev.

Rozhovor TOP 10 na FB ESCZ.

Finalista č. 7 – Olga LounováDark Water

Poslední co do pořadí media days bude Olga Lounová, která si původně vylosovala číslo šest. Olga přichází do národního kola s písní Dark Water z připravovaného alba a jedná se o žánr emo pop, konkrétně by se mělo dle Olgy jednat o pianovou baladu se zapojením smyčců a orchestru. K takové písni by se nám z možných origami tvarů či zvířat rozhodně hodil leknín, už i s přihlédnutím k té temné vodě, na které by se bílý květ pěkně vyjímal. Pokud se podíváme na počet vystoupení, tak Olga je tou pomyslnou královnou v této kategorii, protože jí patří počet přes 1500. V tomto jsou totiž započítána i muzikálová představení v divadle či moderování společenských akcí. Olga sama říká, že má ročně přibližně 180 vystoupení, někdy dokonce dvojáky či trojáky, takže takové číslo pak i za 10 let snadno naskáče samo.

Rozhovor TOP 10 na FB ESCZ bude zveřejněn v podvečer v neděli 19. ledna.

Všech sedm videoklipů bude publikováno zítra ráno v 8:00. V tu dobu také začne hlasování přes oficiální aplikaci Eurovize, kterou mnozí z vás zná z živých přenosů Eurovize, kde je propagována již pár let, nebo právě z našeho národního kola, kde v posledních dvou letech byla použita taktéž. My pro vás všechna videa doplníme na web a spustíme celkovou anketu o vašeho vítěze i dílčí ankety hodnocení jednotlivých písní. Také budeme sledovat naše finalisty během jejich media days a vše zajímavé pro vás posléze shrneme. A můžete se těšit i na jednu novinku, ale to je zatím překvapení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..