ESCZ 2020Národní kola

Představujeme: Benny Cristo

S pětkou se bude českého národního kola účastnit Benny Cristo, tady je jeho medailonek!

Ben Cristovao, jak je známý na české hudební scéně, je zpěvák, tanečník, herec, sportovec a jinak široce nadaný umělec. Pro Eurovizi se rozhodl používat o něco více familiérní podobu svého jména, a to právě Benny Cristo. Benova matka je Češka, nicméně jeho biologický otec pochází z Angoly. Benny je v Česku velmi dobře známý, na sociálních sítích je dokonce jedním z nejúspěšnějších českých umělců.

Jeho kariéru nastartovala soutěž Česko Slovenská Superstar, které se zúčastnil v roce 2009. Stal se miláčkem fanynek a skončil na sedmém místě. Již v roce 2010 vydal své debutové album s názvem Definitely Different. První velký úspěch zaznamenal Ben Cristovao v roce 2013 po vydání singlu Bomby. Jeho videoklip byl v anketě Český slavík nominován na videoklip roku. O rok později vydal svůj další úspěšný singl Těžký váhy. Obě písně mají na YouTube více než dvacet milionů zhlédnutí.

 

První velký koncert Benny uskutečnil ve Fóru Karlín v roce 2015. Stejně jako koncert Mikolase Josefa ve stejném prostoru byl i ten Benův zcela vyprodaný. Ben Cristovao se nebrání moderním technologiím a jeho album Poslední z roku 2017 bylo možno zakoupit pomocí QR kódu se speciální grafikou obrazu Racek v moři, který sám Ben namaloval. Záznam z jeho koncertu ve Žlutých lázních lze sledovat prostřednictvím VR brýlí.

V roce 2018 se Ben Cristovao znovu účastnil talentové soutěže Superstar, tentokrát však jako porotce, a to po boku Pala Habery, Kataríny Knechtové a Matěje Rupperta.

 

Ben Cristovao se angažuje i politicky. Vedle podpoření občanské iniciativy Nikagda nězabuděm, která vyzývala v roce 2013 občany k aktivním volbám a varuje před navrácením komunistů k moci, odmítl osobně převzít cenu Český slavík pro Nejstreamovanější skladbu roku 2016. Odůvodnil to tím, že nechtěl být v jednom sále s kapelou Ortel, která je známa šířením svých xenofobních textů.

Mezi poslední úspěšné počiny Bennyho Cristo patří bezpochyby singl Padam k filmu Backstage, který se rovněž řadí mezi ty, které mají na YouTube přes dvacet milionů zhlédnutí. V září roku 2019 vyprodal O2 arénu a jeho velkolepý koncert vidělo patnáct tisíc lidí. Ben Cristovao již během své kariéry spolupracoval například s Monikou Bagárovou, Jiřím Kornem, rapperem Ego nebo The Glowsticks.

 

Benovy sociální sítě jako Instagram nebo Facebook si zcela jistě nenechte ujít a na follow klikněte i na YouTube. Media days, které má Benny Cristo nachystané, připadají na data 28. 1. a 29. 1. Konkrétní program a náplň media days se dozvíte na našem webu s dostatečným předstihem!

Client error: `GET https://graph.facebook.com/v10.0/instagram_oembed?url=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fp%2FB7Gr-78Ht23%2F&access_token=EAAG5hzKyxakBAEpb3ALpAZC7KaqksB0STp43hEt0ryNVGni55vBMRCBP2v3GBU7163ehfTE6mdoUpdIFRBKSo9CldRd5PKP9rWwwMYSIrGa3VIbtv7IjFrRzG1x8evdH1iCcm4jTZA2S2nPz0H0BaScuCCC4Tb5w3I4ozKL9kKIcLTLI7dq5nWeKmxQ3ZCZAIGf1iZBCU6PMFA3RQME6BBZCsDCPq1l52tVYZA4zXgcyzZAFDQkZBggnHhentPyOARswZD` resulted in a `400 Bad Request` response:
{"error":{"message":"The requested resource does not exist","type":"OAuthException","code":24,"error_subcode":2207045,"i (truncated…)

Videoklip soutěžní písně

Líbí se vám Benny Cristo mezi sedmičkou finalistů národního kola ESCZ 2020? Zanechte nám v komentářích váš názor a hlasujte v anketě!

Ohodnoťte píseň Bennyho Crista - Kemama
  • 10 27%, 62 hlasy
    62 hlasy 27%
    62 hlasy - 27% všech hlasů
  • 1 18%, 40 hlasů
    40 hlasů 18%
    40 hlasů - 18% všech hlasů
  • 5 11%, 25 hlasů
    25 hlasů 11%
    25 hlasů - 11% všech hlasů
  • 8 10%, 23 hlasy
    23 hlasy 10%
    23 hlasy - 10% všech hlasů
  • 9 8%, 18 hlasů
    18 hlasů 8%
    18 hlasů - 8% všech hlasů
  • 7 8%, 18 hlasů
    18 hlasů 8%
    18 hlasů - 8% všech hlasů
  • 3 7%, 15 hlasů
    15 hlasů 7%
    15 hlasů - 7% všech hlasů
  • 6 4%, 9 hlasů
    9 hlasů 4%
    9 hlasů - 4% všech hlasů
  • 4 4%, 9 hlasů
    9 hlasů 4%
    9 hlasů - 4% všech hlasů
  • 2 4%, 9 hlasů
    9 hlasů 4%
    9 hlasů - 4% všech hlasů
Celkově hlasů: 228
19. 1. 2020 - 23. 11. 2021
Hlasování ukončeno !

Zdroj: www.eurovision.tv

Stáhni si novou úvodní fotku na FB a podpoř Benny Crista !

5 – Benny Cristo

 

 

 

4 komentáře: „Představujeme: Benny Cristo

  • Strategicky vzato, Kemama by byla jednou z těch prozíravějších voleb, protože je málo pravděpodobné, že bude v soutěži jiná podobná píseň. Naopak třeba Olga a Karelll budou mít stoprocentně tak 10 přímých konkurentů a hlasy těch, kteří mají rádi tyhle klasické balady, se budou mezi ně dělit.

    Bohužel i já si myslím, že brzdou Benova případného úspěchu je v tomto případě určitá monotónnost. Dobrým indikátorem jsou reakční youtubeři – vždycky když Kemama začne, jsou viditelně zaujatí, ale zhruba v polovině ten zájem nějak opadá. Stejný problém byl loni s Lake Malawi a revamp to vyřešil, tak snad by se Ben určitým změnám nebránil. Můj favorit sice není, ale když vidím, jak se Olga Lounová zvolna stává Jakubem Ondrou letošního ročníku, považuju ho za přijatelnějšího z těch dvou „těžkých vah“.

    Reagovat
  • Benova pieseň je young a fresh. Určite by si našla svojich fanúšikov a afro pop by na eurovízii nezanikol. Ben by určite vytvoril na stagei skvelú show. Jediné čo by som vytkol je monotónnosť. Piesni chýba gradácia. Keď už príde ku koncu zmena rytmu, tak po nej poslucháč očakáva vyvrcholenie, ktorého sa však nedočká. Pieseň sa vráti späť do svojho pôvodného refrénu. Ak by pieseň postúpila na eurovíziu (pravdepodobne vyhrá české fanúšikovské hlasovanie, nakoľko má obrovskú základňu, uvidíme ako to bude u poroty), navrhol by som menší revamp. Po zmene rytmu ku koncu piesne by som očakával nejaké vyvrcholenie.

    Reagovat
  • Za mňa nie, Pripomína mi to ESC Norway za rok 2011..

    Reagovat
  • Je jedině dobře, že do Esc chtějí taková jména jako je Ben. Je to zajímavá skladba, moderní, ale čekal jsem přece jenom něco trochu ještě lepšího. Tohle prostě nemusí úplně všechny zaujmout. Je opravdu škoda, že Ben nám nenaservíroval nějakou bombu, ale je jasné, že nemůžete neustále sázet hity jak Baťa cvičky. Song je to dobrý, obávám se ale, že by to možná ani na finále nemuselo stačit. Osobně si myslím, že letos máme na výběr lepší písničky než je ta Benova. Ale jsem rád, že to zkusil. Příští rok znova Bene.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..