Národní kolaNovinky

Island představil deset semifinalistů

Národní kolo Söngvakeppnin tak poznalo své účastníky, kteří se budou snažit o reprezentaci tohoto ostrovního státu.

Čas od času se některé národní kolo dočká tzv. rebrandingu, tedy nové grafiky, loga a výjimečně také názvu. Jedním takovým příkladem je letošní nová podoba národního kola v Litvě. Nového modernějšího loga se však dočkalo i národní kolo na Islandu. Jemu však zůstal název stejný – Söngvakeppnin.

Kromě loga a grafiky tak vše zůstalo při starém. Dnes bylo představeno deset semifinalistů, kteří budou rozděleni do dvou semifinále po pěti a z každého z nich postoupí do finále pouze nejlepší dva. Islandská televize RÚV si nechává v rezervě tradiční divokou kartu, kterou může věnovat kterémukoliv z nepostupivších semifinalistů. Maximální počet finalistů je tak pět, tedy polovina ze všech účastníků. Stejně jako v minulých letech je v platnosti pravidlo, že soutěžní písně musí být v semifinále zpívány v islandštině a v případě postupu do finále tam pak budou muset zaznít ve své eurovizní podobě, tedy klidně s písní v islandštině se počet písní, které zůstanou i ve finále v islandštině zvýšil. A na koho se tedy můžete těšit?

Söngvakeppnin 2020 – 1. semifinále – 8. února 2020

Söngvakeppnin 2020 – 2. semifinále – 15. února 2020

Z předchozích ročníků Söngvakeppnin vám mohou znít povědomě jména Daði Freyr (2017) a Elísabet (2016). Z dřívějška pak může někomu být povědomý Matti Matt, který byl v roce 2011 členem skupiny Sjonni’s Friends na Eurovizi v Düsseldorfu. V semifinále o dvou postupujících rozhoduje jen hlasování televizních diváků, ve finále se k nim v první hlasovací fázi připojí i odborná porota. Söngvakeppnin 2020 startuje prvním semifinále v sobotu 8. února.

Kdo je vaším favoritem na Islandu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..