Liverpool 2023Na místě

DNES: Druhé semifinále Eurovize 2023

O zbylých 10 finálových míst se popere šestnáctka soutěžících.

V anglickém Liverpoolu se dnes uskuteční druhé semifinále Eurovision Song Contest 2023. Šestnáct soutěžních písní bude bojovat o postup do prestižního velkého finále. V rámci dnešního večera se představí tito semifinalisté:

  1. Dánsko
  2. Arménie
  3. Rumunsko
  4. Estonsko
  5. Belgie
  6. Kypr
  7. Island
  8. Řecko
  9. Polsko
  10. Slovinsko
  11. Gruzie
  12. San Marino
  13. Rakousko
  14. Albánie
  15. Litva
  16. Austrálie

Kromě těchto soutěžících vystoupí i trojice automatických finalistů – Španělsko, Ukrajina a Spojené království. Tyto země navíc i hlasují právě v druhém semifinále. O výsledcích rozhodnou nově pouze televizní diváci a poprvé v historii Eurovize také hlasující ze zbytku světa. Večerem nás bude provázet trojice moderátorek Alesha DixonJulia Sanina a Hannah Waddingham. Atmosféru pro celý přenos určitě umocní i plná hala diváků, která k této události neodmyslitelně patří.

Na začátku nás čeká krátká rekapitulace prvního semifinále a také předtočená cesta historií Eurovize, kterou nás provede herec Luke Evans. O konceptu letošních pohlednic, které budou propojovat Ukrajinu, Spojené království a jednotlivé soutěžící země jsme vás informovali v samostatném článku. V interval actu se nám tentokrát představí trojice ukrajinských interpretů Maria Yaremchuk, Otoy a Zlata Dziunka se směsicí ukrajinských písní a také vystoupení Be Who You Wanna Be v podání několika drag queens s choreografií od Jasona Gilkisona. Čeká nás taktéž druhá část scénky tipování, jestli písně z předchozích let postoupily do finále či nikoliv, to vše v podání bývalých moderátorů Eurovize Månse Zelmerlöwa a Filomeny Cautely.

Přímý přenos startuje ve 21:00 a živě jej budete moci sledovat na obrazovkách České televize na programu ČT 2, kde vás celým pořadem provede Jan Maxián, anebo na ivysilani.cz.

Chcete během večera bodovat a hodnotit? Stáhněte si a vytiskněte naše oficiální bodovací archy!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..