Hudební novinky

Letní novinky eurovizních interpretů

Nová hudba eurovizních reprezentantů za léto 2021.

Po několika měsících se opět vracíme k pravidelnému přehledu nové hudby interpretů, které jsme v uplynulých letech viděli přímo na eurovizní stagi. Pro tentokrát se ohlédneme za novinkami, jež přineslo pomalu končící léto.

Nejprve se podívejme na typicky letní hity nabité energií a tanečními rytmy. Přímo do klubu nás ve své nové písni Cosa Nostra zve moldavské uskupení Sunstroke Project, které opět přináší harmonie dechových nástrojů. Řecká hvězda Eleni Foureira přišla s typicky jižanskou písní s názvem Aeraki – To Thiliko, jíž představila živě v rámci udílení cen MAD Video Music Awards 2021. S létem se můžete rozloučit i poslechem dalších tanečních songů jako Do neba od srbského tria Hurricane, Turn It Up od Little Big, La La Love od Chorvatky Albiny či Inimă Nu Fi De Piatră, novinka rumunské reprezentantky Roxen. Za zmínku stojí i pohodový song Offline francouzské umělkyně LMK, účastnice letošního Eurovision: C’est vous qui décidez.

Ke svému osobitému stylu se vrátil i náš letošní reprezentant Ben Cristovao. Ten se jednak objevil v hitech Záříme ve spolupráci s Adamem Mišíkem (aneb HILLS 97) a Osamou Verse a Hitlo ma společně se slovenským rapperem Zayo, vydal ale i své vlastní dvacetiminutové album s názvem JENTAK. Mezi nejúspěšnější skladby z nové desky patří Sbohem nebo Stopařův průvodce.

Když je řeč o nových deskách, nesmíme opomenout debutové album veleúspěšné Francouzky Barbary Pravi. Pojmenovala ho On n’enferme pas les oiseaux, otevírá ho soutěžní píseň Voilà a obsahuje i další oblíbené písničky jako Le jour se lève nebo Saute. K tomuto jménu se pojí i zatím poslední vítězka juniorské Eurovize Valentina – i ta nazpívala svoje první LP o 13 písních od nejrůznějších autorů. Přehrát si můžete i (opět debutové) album Fyr Og Flamme o 10 skladbách od stejnojmenného dánského dua či EP Pauza běloruského uskupení VAL.

Eurovizní svět přilákal i pár světových hvězd. Australská superstar Sia spolupracovala s Francouzem Amirem na remixu svého nejnovějšího hitu 1 + 1. K další kolaboraci došlo i v případě letošních vítězů Måneskin, kteří společně s Iggy Popem představili novou verzi úspěšné skladby I Wanna Be Your Slave.

Patrně největším překvapením jsou ale dvě novinky od nejlegendárnějších vítězů Eurovize, švédské skupiny ABBA. Ta po čtyřiceti letech přichází s další deskou nesoucí název Voyage, která by měla vyjít 5. listopadu. Kapela své příznivce na nové album nažhavila zveřejněním dvou novinek – I Still Have Faith in You a Don’t Shut Me Down.

Na závěr si představme několik dalších novinek, které nás zaujaly. Mezi ně jsme zařadili rytmickou písničku Odnaždy běloruského dua NAVIBAND, La Rete od Itala Francesca Gabbaniho, My Life Is Better with You od Montaigne z Austrálie, Candy Shop od Ukrajinky MARUV, Ikum od Eden Alene z Izraele, Gut Feeling z tvorby Norky Red Moon anebo Back to Back od Duncana Laurence.

I když léto přineslo mnoho další zajímavé hudby, víc se nám do dnešního článku už nevejde. Pokud vám v něm vaše oblíbená letní novinka chybí, neváhejte se o ni podělit v komentářích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..