Národní kolaNovinky

Sanremo 2022: Giovani budou opět součástí hlavní soutěže

Sanremo Giovani, neboli kategorie mladých umělců, se navrací k předchozímu formátu!

Festival di Sanremo, každoročně konaný v Itálii, již nyní oznamuje změny. A to právě v kategorii Sanremo Giovani, neboli mladých umělců od 16 do 30 let. Giovani se totiž konají již během podzimu, a proto tato součást festivalu začíná být aktuální právě teď.

Již několikátý ročník v řadě bude mít na starosti Amadeus, který kromě pozice uměleckého ředitele festivalu zastává i roli moderátora. V letošním roce se spolu se svým týmem rozhodl k navrácení kategorie mladých umělců do podoby z roku 2019. Tedy takové, díky které dva nejlépe umístění interpreti kategorie Giovani získávají vstupenku do hlavní soutěže populárního italského hudebního festivalu.

Tehdy Itálii na Eurovizi reprezentoval Mahmood s písní Soldi, a to díky vítězství ve Festivalu di Sanremo. Připomeňme však, že právě Mahmood byl jedním ze těch, kteří vzešli z kategorie Giovani tehdejšího ročníku Sanrema. Na Eurovizi Mahmood obsadil vynikající druhé místo. I to mohlo pomoci při rozhodování o podobě nadcházejícího ročníku Sanremo Giovani.

Sanremo Giovani se uskuteční ještě v prosinci letošního roku. Dva nejlepší dostanou možnost zúčastnit se hlavní soutěže, která připadá na únor roku 2022. V té však musejí soutěžit s jinou písní! Písně hlavní soutěže totiž nesmějí být zveřejněny před zahájením Festivalu di Sanremo a prvním zazněním v přímém televizním přenosu. Obě písně, jak pro kategorii Giovani, tak potenciální píseň pro hlavní kategorii, musejí umělci zaslat společně již nyní.

Držme mladým italským začínajícím umělcům palce a přejme stejný úspěch, kterého dosáhl Mahmood! Těšíte se na novou sezónu národních kol? A co Sanremo, sledujete ho pravidelně každý rok? Dejte nám vědět v komentářích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..