Hudební novinky

Letní novinky eurovizních interpretů

Přehled nové hudby eurovizních umělců posledních ročníků.

I v letních prázdninových měsících si fanoušci Eurovize mohou užívat nové hudby od svých oblíbených interpretů. V dnešním článku najdete přehled nových písní i alb jak od eurovizních umělců letošního zrušeného ročníku, tak i dalších úspěšných hudebních uskupení z minulých let.

Začněme novinkami od českých reprezentantů. Benny Cristo, kterého se na Eurovizi dočkáme příští rok v Rotterdamu, se minulý týden objevil v úspěšném videoklipu písně Máma říkala od nového hudebního dua HILLS97, jež tvoří zpěváci Adam Mišík a Enthic. Video se momentálně nachází na horních příčkách v kategorii Trendy na platformě Youtube.

 

V červenci pak potěšila své fanoušky Martina Bárta. Za doprovodu své sestry, pianistky Kristiny a předního českého hornisty Radka Baboráka přezpívala světoznámou americkou skladbu What a Wonderful World. Společně se jim podařilo zachovat uklidňující a mírumilovnou atmosféru původní verze.

 

Také Elis Mraz se rozhodla pro uměleckou spolupráci, tentokrát se svojí soupeřkou z lednového národního kola Olgou Lounovou. Společně pak nazpívaly novou písničku Napůl lásky. Tento týden se Elis objevila i v nové písničce Papaey od slovenského DJ s uměleckým jménem Mairee.

 

Pro legraci můžeme nakonec zmínit nový letní recyklační hit Marty Jandové, jež jako apel k udržování čistého životního prostředí zveřejnila na své facebookové stránce!

Nelení ani zahraniční interpreti, kteří se kvůli koronavirové krizi nemohli zúčastnit Eurovize 2020 a zároveň již potvrdili svou účast v příštím vydání. Mezi ně patří například Rakušan Vincent Bruno, který před několika dny představil novou taneční skladbu Instant Dose.

 

Na začátku července pak další rytmickou písničku nesoucí název Friday zveřejnila řecká zástupkyně Stefania, jež měla v letošním květnu soutěžit s písní SUPERG!RL.

 

O poslední hit z této skupiny se postarala rumunská hvězda Roxen, která do světa na konci července vypustila další letní song How to Break a Heart.

 

Pokud patříte i mezi příznivce Senhit, reprezentantky San Marina, zaujmout vás může i její cover eurovizního vítězného songu Everyway That I Can z roku 2003 od Sertab Erener z Turecka.

Nyní se podíváme na tvorbu umělců, které jsme si oblíbili před příchodem koronaviru, ale u kterých je další šance na reprezentaci nejistá. Sem můžeme jistě zahrnout zpěvačku Alicji z Polska, která měla v úmyslu zabojovat s písničkou Empires. Právě ta nedávno přišla s pohodovým singlem v polštině s názvem Gdzieś.

 

Mezi další patří i běloruské duo VAL s písní Навечна (Navečna), makedonský zpěvák VASIL a jeho PriKazna, Irka Leslie Roy se skladbou Gold či písnička Run Away od Francouze Toma Leeba, jenž na skladbě spolupracoval s Jérômem Quiérlaudem. Poslechnout si můžete také nové kousky od britského reprezentanta Jamese Newmana, který v nedávné době vydal čtyřpísňové EP s názvem The Things We Do, na kterém se mimojiné objevuje jeho eurovizní My Last Breath. Nejrozsáhlejší dílo však v červenci představil chorvatský písničkář Damir Kedžo, konkrétně padesátiminutové album Poljubi me sad o 14 písních, na kterém opět naleznete i jeho soutěžní píseň Divlji vjetre.

Z novinek interpretů let minulých stojí za zmínku hned několik alb a EP. O nejdelší album našeho článku se postarala bulharská reprezentantka Poli Genova. Ta své nové LP pojmenovala Твоя (Tvoja), obsahuje 15 skladeb a trvá celkem 53 minut. Úvodní písní tohoto celku se stala ta s názvem How We End Up.

 

Mezi další žhavé novinky patří EP Mood: od Kristiana Kostova z Bulharska, o něco obsáhlejší album Present od Švéda Franse nebo sedmipísňové album Awake od kyperské reprezentantky Tamty. Dvě nové skladby, Deluded a This Is Not Forever, pak vydala na novém EP australská operní pěvkyně Kate Miller-Heidke. Mezi další nové písně potom patří například Dorado od Mahmooda, Dead Bae od Francouze Bilala HassanihoЯ не могу молчать (Já ne mogu molčať) od Sergeje Lazarova, Breaking Free od Michaela Rice, Want Me Not to Want You od Rakušanky PAENDY, Yes, I Will Wait od Victora Croneho, Honey I’m Home od Robina Bengtssona, Know Me Better od australského reprezentanta Isaiahy Firebrace nebo For a Second Michaela Schulteho. Nezapomeňte si také přehrát španělsky zpívaný letní hit Temperatura od Eleni Foureiry či zbrusu novou Magic od Alexandera Rybaka!

 

Víte o nějakých novinkách, které vám v našem článku chybí? Podělte se o vaše oblíbené nové hity v komentářích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..