Novinky

Řeckou nadějí pro rok 2024 je Marina Satti

Pro Řecko se jedná o jubilejní ročník. Soutěžní píseň bude vybrána do konce roku.

Šestatřicetiletá zpěvačka Marina Satti má řecko-arabské kořeny a stejně různorodá je i její hudební tvorba. V raném věku začala studovat vážnou hudbu, po které následovalo studium jazzu na prestižní bostonské Berklee College of Music. V roce 2016 vydala svůj průlomový singl Koúpes, který má do dnešního dne na YouTube více než 27 milionů shlédnutí. Na první singl navázala ještě úspěšnější písní Mantissa, která ji zapsala do povědomí fanoušků napříč celou Evropou. V roce 2022 vydala svou debutovou deskou YANNA. Marina Satti se už delší dobu vyskytuje mezi potencionálními jmény pro účast na Eurovizi. Přání fanoušků Eurovize vyslyšela řecká veřejnoprávní televize letos a zpěvačku vybrala v interní volbě.

Společně s ohlášením reprezentantky vyhlásila televize i výběrové kolo pro soutěžní píseň. Hledání začalo 25. října a bude trvat až do 1. prosince. Píseň musí splňovat striktní pravidla – musí jít o originální skladbu, která ještě nebyla publikovaná a její stopáž nesmí přesáhnout tři minuty. Nahrávací společnost Minos EMI, která zpěvačku zastupuje, krátce po oznámení vydala prohlášení o začátku pracích na soutěžní písni. Podrobnosti, jak bude následně soutěžní píseň vybrána, zatím zveřejněny nebyly.

Řecko čeká příští rok významné jubileum spjaté s historicky první účastí na Eurovizi – od ní totiž uplyne už 50 let. Řecko tehdy reprezentovala tamní hvězda Marinella s písní Krassi, thalassa ke t‘ agori mou. V ročníku, ve kterém se proslavila švédská skupina ABBA, skončila těsně pod TOP 10. Minulý rok přímořský stát reprezentoval Victor Vernicos, se svou písní What They Say se však nekvalifikoval do finále. Půlstoletí trvající svazek s Eurovizí by Řecko jistě zakončilo ambicióznějším umístěním.

Nezapomeňte nám v komentářích dát vědět, co na tuto volbu říkáte.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..