PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec: Jak jsme se snažili přečíst v estonštině historicky nejdelší název písně

Německo, Litva, Estonsko, Moldavsko a Dánsko vybrali ve svých národních kolech reprezentanty pro Malmö. Interní výběr pak představilo Polsko. Mustii z Belgie zase odpremiéroval píseň Before the Party’s Over. Jak se stalo, že v Litvě nevyhrála skupina The Roop? Uspěje dechovka z Estonska? A proč neuspořádalo Polsko národní kolo? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio TalkČeské podcasty a dalších.

0:50 – Interně si své reprezentanty zvolilo Polsko a Belgie. Polsko vsadilo na mladou zpěvačku Lunu s písní The Tower. Belgický zpěvák Mustii zveřejnil dlouho očekávanou píseň Before the Party’s Over. Líbí se nám více píseň polské zpěvačky Luny nebo belgického zpěváka Mustiiho? Proč letos vsadilo Polsko na interní výběr místo národního kola? Jaké jsme měli favority polského interního výběru?

8:25 – Němci si v národním kole Das deutsche Finale vybrali reprezentanta. Stal se jím zpěvák Isaak s písní Always On The Run. Bylo jeho vítězství velkým překvapením? Jak dopadli favorizovaní Ryk a Bodine Monet?

17:36 – V národních kolech vybraly příspěvek do Malmö i zbylé dvě pobaltské země. V Estonsku i Litvě vyhráli favorité národních kol. Jak se nám líbí dechovka v podání estonských 5MIINUST a Puuluup s písní (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi? Je uskupení favoritem na vítězství? A čím si vysvětlujeme, že zpěvák Silvester Belt s písní Luktelk v národním kole porazil eurovizí protřelé The Roop?

30:38 – Dánsko a Moldavsko vysílá na Eurovizi zpěvačky. V dánském Dansk Melodi Grand Prix zvítězila zpěvačka Saba s písní Sand. V Moldavsku hlásí návrat Natalie Barbu s písní In the Middle. V čem je píseň Natalie Barbu jiná oproti její reprezentaci v roce 2007? Objevilo Moldavsko v recyklaci reprezentantů svatý grál? A proč v Dánsku nevyhrál zpěvák Basim, přestože získal největší počet hlasů od diváků?

40:29 – Jaká další národní kola nás čekají o víkendu? Jaké skladby z interních výběrů můžeme v příštím týdnu očekávat?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..