Národní kolaNovinkyReprezentanti

5MIINUST a Puuluup zvítězili na letošním Eesti Laul

Na Eurovizi míří nejúspěšnější estonská skupina současnosti. V Malmö uvidíme virální tanec i hru na talharpu.

Estonský proces národní selekce reprezentanta pro Eurovizi v Malmö byl završen tradičním finálovým večerem Eesti Laul. Předcházelo mu lednové semifinálové kolo, které pomohlo zkompletovat finálový seznam deseti soutěžních písní. Během finálového večera se za pomoci zahraniční poroty a diváckého hlasování počet písní, které stále mohly pomýšlet na celkové vítězství, zredukoval na tři. V superfinále se o přízeň čistě diváckých hlasů utkal vítěz prvního kola Ollie, favorizovaní 5MIINUST s Puuluup a Nele-Liis Vaiksoo.

Vítěznou se nakonec podle předpokladů stala píseň od skupin 5MIINUST a Puuluup s dlouhým názvem (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi, která již několik týdnů vládne v Estonsku žebříčkům poslechovosti. Čtyřčlenné hiphopové uskupení 5MIINUST vévodí od svého debutu v roce 2016 estonským žebříčkům prodejnosti a patří mezi nejúspěšnější a nejvlivnější estonské skupiny za posledních deset let. V soutěžní písni se spojili s post-folkovým duem Puuluup, které ve své tvorbě používá talharpu, tradiční hudební nástroj Vikingů.

Estonsko bude v květnu navazovat na loňské osmé místo, pod které se zapsala zpěvačka Alika s písní Bridges. Ve druhém semifinálovém večeru se estonští reprezentanti utkají o postup do velkého finále mimo jiné i s českou reprezentantkou Aiko.

Ohodnoťte píseň 5MIINUST a Puuluup - (Nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..