NovinkyReprezentanti

Zpěvačka Luna bude reprezentovat Polsko na Eurovizi 2024 s písní The Tower

Její píseň The Tower, která zazní během prvního semifinále, zaujala v konkurenci více než 200 skladeb.

Polská televize TVP se rozhodla pro letošní rok vybrat reprezentanta své země na Eurovision Song Contest interně. Polská veřejnoprávní stanice vybrala pětičlennou odbornou porotu (jejímž členem byl mimo jiné také prezident OGAE Polsko Konrad Szczęsny), která každou píseň přezkoumala a vybrala vítěze z 212 příspěvků. Stalo se tak po kontroverzním národním kole konajícím se v roce 2023, které vyhrála zpěvačka Blanka s písní Solo.

S celkovým počtem 34 bodů zvítězila již zmiňovaná zpěvačka Luna s písní The Tower. Zpěvačka na skladbě spolupracovala s britským duem Fyfem a Maxem Cookem. Na druhém místě se pak s 33 body umístila zpěvačka Justyna Steczkowska s písní WITCH-ER Tarahoro. Justyna patřila mezi velkou favoritku některých fanoušků, přeci jen již v roce 1995 Polsko na Eurovizi reprezentovala. Na třetím místě se pak umístilo s 23 body uskupení Kayah a Dagadana s písní Jesień – Tańcuj a také Marcin Maciejczak s písní Midnight Dreamer.

24letá zpěvačku Luna momentálně studuje uměleckou fakultu na Varšanské univerzitě. Umí hrát na housle a klavír. Své písně skládá v polštině i angličtině. Ve volném čase se věnuje cvičení jógy. Mezi největší hudební vzory, které formovaly její hudební cítění a kariéru, patří zpěvák Nick Cave a písničkářka Björk.

V listopadu 2021 vydala své první EP Caught in the Night, díky kterému se stala první polskou ambasadorkou inciativy Spotify Equal a její tvář se objevila na newyorském Times Square. V roce 2022 pak byla nominována v kategorii Objev roku v prestižních cenách Bestsellery EMPIKu. V roce 2022 vydala své debutové album Nocne Zmory (Noční můry). Od začátku tohoto roku započala spolupráci s britskými a švédskými producenty. Soutěžní píseň The Tower si můžete pustit níže.

Ohodnoťte píseň Luny - The Tower

Jeden myslel na “Zpěvačka Luna bude reprezentovat Polsko na Eurovizi 2024 s písní The Tower

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..