JESCNovinky

Španělsko bude hostit Junior Eurovision Song Contest 2024

Ačkoliv loňský ročník vyhrála zpěvačka Zoé Clauzure z Francie, další ročník soutěže se uskuteční ve Španělsku. Dle pravidel juniorské obdoby soutěže nemusí vítězný stát další rok klání pořádat.

Loňský ročník Junior Eurovision Song Contest ve francouzském Nice vyhrála domácí favorizovaná zpěvačka Zoé Clauzure s písní Coeur. Poté, co hostila Francie juniorskou obdobu soutěže v letech 2021 a 2023, odmítla země v tomto roce klání pořádat. Spekuluje se o tom, že francouzská veřejnoprávní televize nabídku odmítla z důvodu konání letních olympijských her v Paříži, se kterými se pojí pro televizi nemalá finanční zátěž.

Ochranná křídla tak pro letošní rok nad soutěží převzala španělská veřejnoprávní televize RTVE. Konkrétní pořadatelské město bude oznámeno později. Španělsko se umístilo v roce 2023 na druhém místě s písní Loviu.

Výkonný supervizor soutěže Junior Eurovision Song Contest Martin Österdahl je ze španělského pořadatelství nadšený: „Dvacet let po jejich vítězství v Junior Eurovision Song Contest jsme nadšeni, že se konečně soutěž uskuteční ve Španělsku. Jsme vděčni RTVE za přijetí hostitelské role 22. ročníku soutěže, která poskytuje mladým umělcům z celé Evropy jedinečnou platformu k prezentaci svého talentu.“

U Junior Eurovision Song Contest pravidla soutěže nevyžadují, aby vítězná země hostila následující ročník. Pokud si tak vítězná země nepřeje ročník uspořádat, je oslovena zpravidla země, která skončila v celkovém hlasování druhá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..