PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec: Proč se italský festival Sanremo táhne jako žvýkačka?

Po víkendu známe další reprezentanty Eurovize 2024. Své zástupce vybralo Finsko, Lotyšsko a Itálie. V těchto týdnech také probíhá švédský Melodifestivalen. Třetí semifinálové kolo nás čeká již tento týden. Zařídí lotyšský zpěvák Dons pro svou zemi po dlouhé době postup do finále? Proč píseň No Rules z Finska sklidila negativní ohlasy? A jak se stalo, že vyhrála poprvé od roku 2014 v italském festivalu Sanremo žena? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio TalkČeské podcasty a dalších.

0:58 – Ve Finsku vyvrcholilo národní kolo UMK 2024. Od Finska se letos očekává hodně. Vyhrála dvojice Windows95man a Henri Piispanen s písní No Rules. Mají Finové šanci navázat na úspěch Kääriji? Proč nesklízí výběr pozitivní ohlasy a je potřeba ve finském národním kole odborná porota?

10:55 – V Lotyšsku národní kolo vyhrál zpěvák Dons s písní Hollow. Zajistí po osmi letech zemi postup do finále? Proč se podle nás Lotyšsku na Eurovizi v posledních letech nedaří?

15:59 – Italské Sanremo vyhrála zpěvačka Angelina Mango s písní La noia. Je to pro nás příjemné překvapení? Jsou italské zpěvačky ohroženým druhem? A proč přirovnáváme italský festival Sanremo ke žvýkačce?

23:51 – Ve Švédsku proběhne o víkendu třetí semifinále Melodifestivalen. Známe už nějakého favorita na vítězství? Klapne to letos dvojici Marcus & Martinus a je jejich píseň Unforgettable už vydaná?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..