JESCNovinky

V Junior Eurovision 2023 zvítězila Zoé Clauzure z Francie

Se svou písní Cœur obsadila první příčku jak v hlasování porot, tak i u diváků v online hlasování.

Ve Francii se odehrál napínavý souboj mezi letošními finalisty dětské Eurovize a nakonec z něj vzešla jako nová vítězka domácí reprezentantka Zoé Clauzure! Francie tak v soutěži zvítězila potřetí během posledních čtyř let. Narozdíl od předchozích let, kdy téměř ihned po vítězství triumfující země prohlásila, že má zájem o pořádání nadcházejícího ročníku, tentokrát vše nebude tak rychlé. Nejen že samotná francouzská televize se k pořádání Junior Eurovision 2024 dosud nevyjádřila, ale naopak i přímo EBU vydala prohlášení, že je možné, že i přes letošní vítězství příští rok dětskou Eurovizi ve Francii neuvidíme a soutěž se přesune do jiné země. Bližší informace očekáváme v nadcházejících měsících.

Mezitím se podívejte na pořadí letošních finalistů po hlasování odborných porot, které tvořily polovinu celkových výsledků:

Francie již vedla s náskokem po první polovině a hlasování a takhle pak vypadaly konečné výsledky po přičtení druhé poloviny hlasů, které vzešly z online hlasování veřejnosti:

Zoé z Francie tedy zvítězila i u hlasujících diváků a stala se tak jasnou vítězkou letošního ročníku dětské Eurovize. Na konečné páté místo si z devátého místa u hlasování porot pomohla Ukrajina, když od diváků získala třetí nejvyšší bodový zisk. Na třetím a čtvrtém místě skončily favorizované dívčí skupiny z Arménie a Spojeného království a pomyslné stříbro letos putuje do Španělska, kterému na vítězství scházelo 28 bodů.

Jak se vám líbí vítězná píseň z Francie? Podělte se s námi o vaše dojmy z vítězky, ale také z celé letošní finálové show z Nice v komentářích pod článkem. V naší anketě také můžete hlasovat, jak jste s vítěznou písní spokojeni.

Jak jste spokojeni s vítězem Junior Eurovision 2023?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..