PODCAST - Eurovizní pokec

OD MALMÖ K MALMÖ: Kolik palestinských vlajek jsme napočítali na pódiu v Tel Avivu?

Ročník 2019 z Tel Avivu byl jedním z nejúspěšnějších ročníků Eurovize. Vyhrál ho Duncan Laurence s hitem Arcade, který se dostal i do amerického singlového žebříčku Billboard. Také vystoupila Madonna se svým největším hitem. Ani tomuto ročníku se však nevyhly skandály. Kolik palestinských vlajek se objevilo na pódiu v Tel Avivu? Kdo se při zpěvu rozbrečel? A proč neodcestovala ukrajinská zpěvačka Maruv na Eurovizi? Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio Talk a České podcasty.

Co v epizodě uslyšíte?

Lake Malawi s písní Friend of a Friend v roce 2019 obsadili ve finále krásné 11. místo. Jak hodnotíme jejich vystoupení? Co nás na něm vizuálně upoutalo? A proč skupina neuspěla u diváků a získala od nich minimum bodů?

Duncan Laurence vyhrál pro Nizozemsko s písní Arcade trofej po dlouhých 44 letech. Byl favoritem už od začátku? Proč zaujala jeho píseň až za oceánem? A využil této příležitosti na maximum?

Ročníku 2019 se nevyhnuly skandály. Jedním z výrazných gest odkazujících na geopolickou situaci bylo vystoupení Madonny s hitem Like a Prayer. Na pódiu se objevila palestinská vlajka. Bylo to zbytečné gesto? Kteří další interpreti provokovali? A byli za to nějak potrestáni?

Z Eurovize se na poslední chvíli v roce 2019 odhlásila Ukrajina, která v národní kole vybrala skladbu Siren song (Bang!) od Maruv. Proč ukrajinská zpěvačka nakonec do Tel Avivu neodcestovala? Byla to spíše nafouknutá bublina nebo vážný problém? Bylo dobré rozhodnutí, když Ukrajina svou účast na poslední chvíli odřekla?

Použité skladby v tomto díle:

Připomeňte si finále z roku 2019

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..