Národní kolaNovinkyReprezentanti

Besa Kokëdhima bude reprezentovat na Eurovizi 2024 Albánii

Zvítězila v SMS hlasování národního kola Festivali i Këngës 62.

Po čtyřdenním předvánočním albánském maratonu s národním kolem Festivali i Këngës 62 známe všechny oceněné. I když ve festivalu zvítězil mladý Mal Retkoceri s písní Çmendur, na Eurovizi neodjede, stejně jako tomu bylo minulý rok v případě vítězství Elsy Lily.

Platí totiž stále stejné pravidlo jako minulý rok, tedy že vítěz festivalu na Eurovizi nejede automaticky. Reprezentanta si totiž volí televizní diváci v SMS hlasování, narozdíl od celkového vítěze, kterého volí odborná porota. No a právě tohle SMS hlasování letos ovládla zpěvačka Besa Kokëdhima, která tak do Malmö odjede se svou písní Zemrën n’dorë. Semifinálové vystoupení si můžete pustit zde, vystoupení z pátečního finále pak nyní:

Další ocenění převzali za druhé místo Tiri Gjoci, za třetí místo Shpat Deda, nejlepšími nováčky byli zvoleni PeterPan Quartet a cenu kritiků si odnesla Martina Serreqi. Albánie tak nadále pokračuje v trendu silných ženských emotivních balad na Eurovizi.

Jak hodnotíte letošní albánské národní kolo? A co říkáte na další zvolenou reprezentantku? Podělte se s námi v komentářích o vaše názory a nezapomeňte píseň také ohodnotit v naší anketě.

Ohodnoťte píseň Besy Kokëdhimy - Zemrën n'dorë

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..