Novinky

Stage pro Malmö představena. Pódium bude uprostřed arény.

Diváci a fanoušci v hale si tak budou moci vychutnat 360stupňový zážitek.

Švédská veřejnoprávní televize SVT letošní ročník Eurovision Song Contest pořádaný v Malmö rozhodně nepodceňuje a v předstihu zveřejnila detailní grafiku jeviště a světelného designu. Dle prvních zveřejněných ukázek se máme skutečně na co těšit.

Chybět nebude ani letos LED obrazovka, LED podlaha. Těšit se můžeme samozřejmě i na nespočet světel a jevištních technologií. Zajímavý bude však celkový koncept. Jeviště ve tvaru kříže umístili designéři uprostřed Malmö areny a LED obrazovka tak bude upozaděna. Hlavní roli bude hrát světelná instalace soustředěná nad jevištěm. Pohyblivé LED kostky mohou tvořit nespočet světelných kombinací a ozvláštní tak nejedno vystoupení. Jedná se o jedinečný koncept, který na Eurovizi uvidíme zcela poprvé. Takto kombinované pódium totiž umožní divákům 360stupňový vizuální zážitek.

Na zveřejněné grafiky se podívejte v galerii níže.

Za konceptem letošního jeviště pro Eurovizi stojí produkční designér Florian Wieder a designér světel a obrazovky Fredrik Stormby. Florian Wieder spolupracoval od roku 2011 již na sedmi ročnících Eurovision Song Contest. O návrhu pódia a celkové podobě řekl: „Věříme, že jsme společně vytvořili neočekávaný a nadčasový koncept pro letošní ročník Eurovision Song Contest 2024 a těšíme se, až pódium spatříme naživo! Vyvinuli jsme společně silný koncept a já se opravdu těším na pokračující spolupráci při produkci a celý kreativní proces s delegacemi.“

Na video detailní podoby jeviště se můžete podívat níže.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..