PODCAST - Eurovizní pokec

Eurovizní pokec s Karolínou Lukáškovou: S holkama z Vesny máme společné tetování.

Jak vypadá Eurovize z pohledu kameramanky České televize? Jaké jsou eurovizní preparties? A co vše obnáší tvorba audiovizuálního obsahu během eurovizní sezóny? Nejen na to se pokusíme zjistit odpovědi s naším dalším exkluzivním hostem Karolínou Lukáškovou, která stojí za kompletním video obsahem, který v rámci příprav na Eurovizi česká delegace zveřejňuje. Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát níže nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcastsYouradio Talk.

Co v epizodě uslyšíte?

Jak se liší práce Karolíny Lukáškové pro delegaci, když nás reprezentuje sólista, trio nebo šestičlenná skupina? Je v něčem odlišný přístup i třeba co do obsahu, který může během eurovizní sezóny s reprezentanty tvořit? Co vše má během sezóny na starost?

Znala Karolína holky už před tím, než přihlásily svůj song do národního kola nebo pro ni byly spíš novým objevem?

S Vesnou natočila jako hlavní kameramanka akustickou verzi jejich eurovizní písně My Sister’s Crown. Jak tahle verze písně, tak především její videoklip sbírá na YouTube i na sociálních sítích převážně kladné ohlasy. Čekala, že bude mít takový úspěch?

Karolína natáčela na všech pre-parties krátké dokumenty o samotných akcích, kdy každá z holek byla jakousi průvodkyní toho každého dílu. Z čí strany přišel nápad na tyhle dokumenty?

Jak by popsala Eurovizi a její zákulisí očima někoho, kdo to celé vidí tzv. z druhé strany? Je tam nějaký zajímavý aspekt, který si běžný divák a fanoušek neuvědomuje, protože za oponu Eurovize a její tvorby nemá možnost nahlédnout?

Karolína Lukášková

  • Vystudovala obor Kamera na Filmové akademii Miroslava Ondříčka v Písku.
  • Od roku 2019 spolupracuje s Českou televizí a je součástí české eurovizní delegace. Pro delegaci vytváří kompletní audiovizuální obsah pro sociální sítě. Mezi ukázky její práce se řadí video k akustické cover verzi Hard Rock Hallelujah od We are Domi, video k akustické verzi písně My sister’s Crown od Vesny nebo série dokumentů z eurovizních pre-parties dostupná na oficiálním YouTube kanále České televize (viz. videa níže.)
  • V České televizi spolupracuje jako režisérka i na dalších projektech. Například na pořadech Star Dance nebo Rock for People zblízka.
  • Ve volném čase se ráda odreaguje zahradničením, posilováním nebo střelbou.

2 komentáře: „Eurovizní pokec s Karolínou Lukáškovou: S holkama z Vesny máme společné tetování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..