Novinky

Z Eurovizního jeviště až do Prahy

Kalush Orchestra vystoupí už příští víkend v Lucerna Music Baru. Příští rok Českou republiku navštíví i Cornelia Jakobs nebo Alessandra.

Fanouškům (nejen) Eurovize ještě doznívají v uších kytarové riffy a rock’n’rollové nápěvy z pražského koncertu italských Måneskin. A už se do České republiky valí další ze zástupu vítězů této soutěže, ukrajinské seskupení Kalush Orchestra. Ti vystoupí v Praze po půl roce od svého posledního, naprosto vyprodaného koncertu v Lucerna Music Baru. Kalush Orchestra slibuje, že na stejném místě předvede zcela jinou show, než tomu bylo při poslední pražské zastávce. „Očekáváme, že se uvidíme s každým z vás, naše koncerty stále měníme, tak si s námi přijďte zazpívat oblíbené písničky,“ láká kapela na svém Instagramu.

Pořádně si zařvat na koncertu budou moci fanoušci tvrdší muziky v říjnu, to do Futurum Music Bar přijede australské seskupení Voyager. Kapela se českým fanouškům představila už loni, kdy byla předskokanem metalistů Vola z Dánska. Tentokrát je pražská zastávka součástí evropské šňůry ke čtvrté studiové desce Fearless In Love, která vychází letos v červenci a bude obsahovat i píseň Promise, se kterou skupina obsadila 9. místo ve finále Eurovize.

Hvězdou letošní Eurovize byla i reprezentantka Norska, Alessandra. Rodilá Italka na začátek příštího roku naplánovala evropské turné pojmenované po svém eurovizním hitu. Praha je přitom jednou z dvaceti oznámených zastávek. Queen of Kings zůstává zatím jedinou vydanou písní interpretky, pokud však čich na hitové melodie potvrdí i při svých dalších písních, fanoušci se mají na co těšit.

Na letošní Eurovizi se představila i švédská zpěvačka Cornelia Jakobs se svým ztvárněním písně I Turn To You.  Švédka, vlastnící charakteristicky nakřáplý hlas, po vítězství své krajiny prohlásila, že by se nebránila možnosti být speciálním hostem i v příštím ročníku Eurovize, která se bude konat v její rodné zemi. Poslechnout si jí však budou moci čeští fanoušci už dřív, hned zkraje příštího roku totiž vyráží na své první evropské turné, kterému předchází podzimní trasa po severských zemích. Její debutová deska prý už visí ve vzduchu.

A pokud by toho přeci jen ještě bylo málo, vítězka posledního ročníku Loreen v jednom z posledních rozhovorů prozradila, že na podzim chystá evropské turné, jehož zastávky prozatím zůstávají v tajnosti. Dočkat bychom se prý mohli i slovinské skupiny Joker Out, která svým domácím fanouškům připravila letní turné, které na podzim rozšíří i v Evropě.

27. 5. Kalush Orchestra (UA), Lucerna Music Bar – lístky v prodeji zde

7. 10. Voyager (AU), Futurum Music Bar – lístky v prodeji zde

24. 1. Cornelia Jakobs (SE), Rock Café – lístky v prodeji zde

3. 2. Alessandra (NOR/IT), Rock Café – lístky v prodeji zde

Jeden myslel na “Z Eurovizního jeviště až do Prahy

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..