Liverpool 2023Na místě

Předpovědi finále Eurovize 2023

Náš tým redaktorů představuje své tipy na vítěze Eurovize 2023!

Vždy den před přímým přenosem finále Eurovize se koná tzv. jury show, tedy přenos, který je vysílán pouze do jednotlivých televizních společností, které jsou členy EBU a účastní se Eurovize. Tam sedí pospolu pětice porotců, která právě během těchto přenosů rozdává své body. O polovině výsledků je tak rozhodnuto již v pátek večer. My se však detailní výsledky dozvíme až v noci ze soboty na neděli, kdy bývají publikovány na oficiálním webu Eurovize. Určitě se jim budeme věnovat posléze v samostatném článku.

Přímo v místě konání Eurovize v Liverpoolu máme našeho redaktora Vladimíra, který tyto jury show pečlivě sleduje. Zbytek našeho redaktorského týmu letos hlídá dění v zákulisí Eurovize pouze v rámci online press centra či dostupných záznamů ze zkoušek.

předpovědích prvního semifinále byli nejúspěšnější Daniel a Ondřej, kteří správně odhadli všech 10 kvalifikantů, Dominik, Honza, Vladimír a Štěpán pak správně trefili 9 z 10, pomyslný bronz si pak za své tipy prvního semifinále odnáší Pavel a Josef. V případě čtvrtečního druhého semifinále už shoda taková nebyla – nejlépe s vedli Honza, Vladimír a Ondřej s 9 správnými tipy, za nimi s 8 postupujícími Dominik, Pavel a Štěpán a pouze 7 správných tipů si připsali Josef a Daniel. Pokud tyto tipy z obou finále sečteme, tak nejlépe si vedl Ondřej s 19/20 postupujícími, těsně následoval Honza a Vladimír s 18/20 správnými tipy a třetí místo patří se 17 správnými kvalifikanty Dominikovi, Danielovi a Štěpánovi. Pavel měl správně 16 z 20 zemí a nejhůře se vedlo Josefovi s 15/20 zeměmi ve finále. V každém případě byl celý náš tým ve svých předpovědích víceméně úspěšný.

Pojďte se podívat, kdo by dnešní finále podle našich reportérů mohl vyhrát a kdo by se za ním mohl seřadit v prestižní TOP 10.

Naprostá shoda v našem týmu panuje na dvojici států, které čekáme nejen v TOP 10, ale dokonce i na medailových pozicích – Švédsko a Finsko. Až v případě třetího interpreta v pomyslné TOP 3 se trochu rozcházíme – tři z nás tipují, že to bude Izrael nebo Ukrajina, dva pak jsou na straně Španělska. Zajímavá shoda pak u nás panuje u Itálie – všichni si shodně myslíme, že bude ve zbytku TOP 10, ale ne na nejvyšších příčkách. Fancii na TOP 10 tipuje sedm z osmi redaktorů. U Izraele si zbytek z nás myslí, že když nebude v TOP 3, alespoň na TOP 10 dosáhne, podobně si pak i u Španělska nebo Ukrajiny totéž myslí i ostatní, i když zde shoda není úplná. Šestkrát tipujeme na TOP 10 Norsko, čtyřikrát Rakousko a třikrát Česko nebo Kypr. Dva zářezy si připsal zajímavý mix Polska, Arménie a Chorvatska, zatímco po jednom tipu najdeme u Belgie, Austrálie, Spojeného království, Německa, Slovinska či Švýcarska.

Souhlasíte s našimi předpověďmi? Kdybyste vy měli tipovat stejně jako my, kdo by se podle vás měl letos umístit v TOP 3 a kdo ve zbytku TOP 10?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..