JESCNovinky

DNES: Finále Junior Eurovision Song Contest 2022

Hlasovat můžete až do odpoledního přenosu v 16:00. Během přenosu pak bude možné hlasovat podruhé.

Letos se dětská Eurovize přesunula do arménské metropole Jerevanu, kde se v Karen Demirchyan Sports and Concerts Complex v neděli 11. prosince 2022 v 16:00 začne velké finále, ve kterém se představí 16 finalistů:

  1. NIZOZEMSKO: Luna – La festa
  2. POLSKO: Laura – To the Moon
  3. KAZACHSTÁN: David Charlin – Jer-Ana (Mother Earth)
  4. MALTA: Gaia Gambuzza – Diamonds in the Skies
  5. ITÁLIE: Chanel Dilecta – Bla Bla Bla
  6. FRANCIE: Lissandro – Oh maman!
  7. ALBÁNIE: Kejtlin Gjata – Pakëz diell
  8. GRUZIE: Mariam Bigvava – I Believe
  9. IRSKO: Sophie Lennon – Solas
  10. SEVERNÍ MAKEDONIE: Lara feat. Jovan & Irina – Životot e pred mene
  11. ŠPANĚLSKO: Carlos Higes – Señorita
  12. SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ: Freya Skye – Lose My Head
  13. PORTUGALSKO: Nicolas Alves – Anos 70
  14. SRBSKO: Katarina Savić – Svet bez granica
  15. ARMÉNIE: Nare – Dance!
  16. UKRAJINA: Zlata Dziunka – Nezlamna (Unbreakable)

Pod odkazy v seznamu soutěžících výše najdete medailonky každého reprezentanta včetně ankety, kde můžete jednotlivé soutěžní písně ohodnotit a také se dočíst zajímavosti o každém finalistovi.

Stejně jako v předchozích letech, tak i letos vzejde polovina z celkového výsledku z online hlasování. Jak se hlasuje, vám představí krátké video níže, ale v kostce se to dá shrnout následovně: Pustíte si rekapitulaci všech 16 vystoupení (v rekapitulaci jsou použity záznamy ze zkoušek, tedy již přímo z živých vystoupení na jevišti) a poté musíte vybrat minimálně tři soutěžící bez ohledu na vaši zemi, tedy můžete klidně hlasovat i pro sebe, ale musíte k tomu přidat i někoho dalšího. Tím by se mělo výrazněji omezit nadměrné nevyvážení výsledků ve prospěch větších soutěžních států. Poprvé takto můžete hlasovat až do nedělního přenosu v 16:00, podruhé pak můžete hlasovat stejnou metodou během 15minutového hlasovacího okna po vystoupení všech finalistů.

Hlasovat můžete na oficiálním webu Junior Eurovision 2022vote.junioreurovision.tv.

Nedělním finálovým přenosem nás provede trojice moderátorů – zpěvačky a reprezentantky Arménie Iveta Mukuchyan (ESC 2016), Karina Ingatyan (JESC 2019), herec a moderátor Garik Papoyan a také robot Robin. Mottem letošní dětské Eurovize je Spin the Magic, tedy Roztoč kouzlo, a na toto motto se váže i symbol letošního ročníku, kterým je tradiční arménská hračka pro děti – káča. Během finálového přenosu vystoupí mimo jiné loňská vítězka Maléna se svou vítěznou písní Qami Qami, během hymny letošního ročníku Spin the Magic se k Maléně přidají i ostatní finalisté a uvidíme i letošní reprezentantku Arménie z dospělé Eurovize, Rosu Linn, která představí svůj virální hit Snap ve zcela nové verzi s arménskými lidovými nástroji.

V naší anketě se nejvíce dařilo Luně z Nizozemska – získala od vás 8 hlasů, následuje ji se 7 hlasy dvojice Freya Skye ze Spojeného království a Nare z Arménie, pomyslný bronz pak patří Sophie Lennon z Irska se 6 hlasy a bramborovou medaili by od vás obdržela Mariam Bigvava z Gruzie s 5 hlasy.

Kdyby vás zajímala dětská Eurovize trochu více, věnovali jsme jí také poslední díl našeho podcastu Eurovizní pokec:

Podcast Eurovizní pokec si můžete přehrát zde nebo na následujících platformách: Spotify, Apple podcastsGoogle podcasts a Anchor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..