JESCNovinky

Dětskou Eurovizi 2022 vyhrál Lissandro z Francie

Na druhém místě se umístila domácí Arménie, bronz putuje do Gruzie.

Vyhlašování výsledků letošního ročníku Junior Eurovision Song Contest bylo napínavé až do poslední chvíle, podobně, jako jsme zvyklí i z dospělé Eurovize. Po hlasování poroty bylo pořadí následující:

  1. Francie (132 bodů)
  2. Gruzie (114 bodů)
  3. Arménie (110 bodů)
  4. Irsko (88 bodů)
  5. Spojené království (66 bodů)
  6. Španělsko (59 bodů)
  7. Nizozemsko (58 bodů)
  8. Albánie (51 bodů)
  9. Portugalsko (51 bodů)
  10. Ukrajina (47 bodů)
  11. Polsko (42 bodů)
  12. Itálie (42 bodů)
  13. Srbsko (41 bodů)
  14. Severní Makedonie (12 bodů)
  15. Malta (10 bodů)
  16. Kazachstán (5 bodů)

Když se ale začaly přidávat i hlasy veřejnosti, tedy součet hlasů, které byly odeslány online od pátku do neděle plus ty, které diváci udělili ještě po vystoupení všech 16 finalistů, pořadí se postupně promíchalo a konečné výsledky můžete vidět v následující tabulce:

Z výsledků hlasování televizních diváků je zřejmé, že se odehrál na špici online hlasování těsný souboj mezi Spojeným královstvím a Španělskem. Jako vítěz z tohoto pomyslného duelu vzešla Freya Skye a získala 80 bodů, Carlos Higes ze Španělska se musel spokojit se 78 body. Francie, která nakonec v součtu obou hlasování zvítězila, v online hlasování obsadila až třetí příčku se 71 body. Za zmínku stojí rozhodně také konečné umístění Irska. Sophie Lennon si totiž z Jerevanu odváží domů 4. místo za 150 bodů, což je historicky nejlepší umístění Irska na dětské Eurovizi za dobu irské účasti.

Příští rok se tak nejspíše pořádání dětské Eurovize po roční pauze vrátí opět na západ Evropy do Francie. Svou účast již přislíbila Francie, Severní Makedonie, Španělsko a byl také potvrzen návrat Německa po letošní přestávce. Zajímavostí zůstává, že ačkoliv od příštího roku Severní Makedonii na dospělé Eurovizi neuvidíme, v dětské Eurovizi však zatím stále ještě ano.

Jak jste spokojeni s vítězem Junior Eurovision 2022?

Jak jste spokojeni s vítězem Junior Eurovision 2022?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..