Na místěTurín 2022

Foto: Naše cesta do Turína, který již ožívá Eurovizí

Jak žije město nadcházející Eurovizí?

Všechny cesty vedou do Říma. Tak se to alespoň říká, ale v dnešních dnech rozhodně platí spíše tvrzení, že všechny cesty eurovizních fanoušků vedou do Turína. A není cesta jako cesta. Někdo má to štěstí, že do Turína doletí přímo, jiný s přestupem a další zase na větší letiště v nedalekém Milánu, kde jsou ta letiště dokonce dvě. V mém případě to nejdříve byla cesta z Plzně do Prahy na letiště Václava Havla.

Poté už však byla na řadě letadla. Já zvažoval původně trasu Praha – Mnichov – Turín, ale nakonec jsem zvolil Praha – Frankfurt – Turín. V první části letu jsem se svěřil do péče letecké společnosti Lufthansa.

Let z Frankfurtu, který se shodou náhod stal namísto odpoledního večerním, pak byl již na italské vlně dopravce Air Dolomiti.

V Turíně samotném to Eurovizí docela žije. Po městě visí různé bannery nebo vlajky, které na samotnou Eurovizi lákají, ale reklamu najdeme třeba i na některých autobusech či jiných dopravních prostředcích.

Pokud byste do Turína přijeli vlakem na nádraží Porta Susa, tak i tam na vás čeká reklama na Eurovizi, ale v obřích rozměrech na celé boční straně budovy.

Ostatně vyzdobené je i okolí Pala Alpitour (Pala Olimpico), kde se letošní Eurovize koná. Uznejte ale sami, že samotná hala zvenku vypadá nádherně a to k tomu nepotřebuje žádnou speciální výzdobu.

O tu je postaráno totiž přesně na opačné straně. Kdybyste se při focení předchozí fotky otočili k aréně zády, tak se vám naskytne pohled na boční stranu press centra, kde se mnozí návštěvníci města fotí, protože se opravdu jedná o fotogenickou fotostěnu. Samotné press centrum si pak představíme v některém z dalších článků z místa dění.

Ačkoliv to tak zatím úplně nevypadá, tak se poctivě pracuje také v parku Valentino, který bude hostit letošní eurovizní vesničku. Staví se aktuálně obrovské pódium na doprovodná vystoupení a také několik míst, kde bude na velkoplošných projekcích vysílán každý z trojice živých přenosů letošní Eurovize.

Právě v eurovizní vesničce se často schází fanoušci, kteří se nechtěli v prodeji rvát o lístky přímo do haly, nebo tací, kteří cestují ve skupince a chtějí si celou akci užít společně. Pokud jste o cestě na Eurovizi doposud pouze uvažovali, tak právě začít ve vesničce je možná to správné místo.

Z místa dění pro vás ještě připravujeme představení letošního press centra a záběry z nedělního zahajovacího ceremoniálu na tyrkysovém koberci. Jinak pro vás i nadále budeme mapovat průběh zkoušek všech reprezentantů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..