Novinky

Eurovize 2022 poběží na ČT2

O komentář se postará stejně jako minulý rok Jan Maxián.

V minulých letech jsme byli zvyklí na různé kombinace toho, na jakých kanálech České televize bylo možné Eurovizi sledovat. Od roku 2016 jsme si zvykli, že obě semifinále vysílala ČT2, zatímco sobotní finálový přenos byl vždy k vidění na hlavním kanálu ČT1. Tam jsme mohli dokonce vidět finále Eurovize i v letech 2007 až 2009 a také v roce 2015. Televizní stanice ČT art zprostředkovala semifinálové přenosy po našem návratu v roce 2015 a také speciální náhradní pořad místo zrušené Eurovize 2020. Při našich prvních třech účastech na Eurovizi se dokonce na hlavní stanici ČT1 vysílalo i semifinále s českou účastí, zatímco ČT2 tehdy divákům poskytla v záznamu druhé semifinále bez našeho reprezentanta.

Letos je však všechno jinak a Eurovizi bude patřit ČT2 nejen po oba semifinálové přenosy v úterý 10. května a ve čtvrtek 12. května, ale poprvé v historii české účasti na Eurovizi také velké finále v sobotu 14. května. Pokud byste tedy hledali Eurovizi v televizním programu, na kanálu ČT1 byste ji tentokrát hledali marně.

I tak se ale najde něco, co se od minulého roku nemění. Je jím hlas, který nás provede všemi třemi soutěžními večery. Opět se bude jednat o Jana Maxiána, který převzal toto pomyslné žezlo od Libora Boučka již v minulém roce. Libor Bouček komentoval Eurovizi mezi lety 2016 a 2019, o rok dříve při našem návratu na eurovizní pódium jsme mohli slyšet hlas Aleše Hámy. Během naší první tříleté účasti mezi roky 2007 a 2009 to pak byla dvakrát Kateřina Kristelová, kterou vystřídal Jan Rejžek.

Jediný otazník tak stále visí nad tím, kdo bude v letošním roce ohlašovat hlasování české odborné poroty. Zatímco v minulosti se za Česko představila Andrea Savane nebo Petra Šubrtová, od roku 2015 se vystřídala dokonce trojice krásných žen – Daniela Písařovicová, Radka Rosická a naposledy to byla minulý rok Taťána Kuchařová (tehdy ještě Gregor Brzobohatá). O bývalých českých hlasatelkách jsme vás loni informovali ve speciálním článku.

Koho byste si přáli v letošním roce vidět jako hlasatele, kdo předá Evropě 12 bodů od naší poroty?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..