Novinky

Výsledky české poroty ohlásí Taťána Gregor Brzobohatá

Stane se již pátou ženou, která bude naše body ohlašovat.

Každý rok se při při odhalení výsledků Eurovize ve finále ohlašují osobnosti napříč Evropou. Někdy se jedná o bývalé reprezentanty nebo účastníky národních kol, jindy zase moderátory z domácí televize nebo i královny krásy. A právě poslední dvě zmíněné kategorie se nejčastěji objevily mezi českými osobnostmi. Tou první byla Andrea Savane v roce 2007, tehdejší pracovnice České televize. Dnes již pro Českou televizi nepracuje, je asistentka uměleckého ředitele Opery Národního divadla a Státní opery. V následujících dvou letech pak hlasy české poroty do Evropy hlásila reportérka ČT Petra Schubertová. Tu můžeme i dnes vidět v ČT jako jednu z moderátorek relace Události v kultuře.

Po pauze v české účasti se po návratu v roce 2015 ohlašování výsledků ujala tehdejší moderátorka Daniela Písařovicová, dnes již bývalá moderátorka Událostí. Ta si napříč Evropou získala velkou oblibu a objevila se ještě ve finále Eurovize 2016. Od roku 2017 do doposud poslední Eurovize v roce 2019 jsme mohli třikrát vidět Radku Rosickou, která se v roce 2002 stala II. vicemiss ČR a od roku 2014 je manželkou fotbalisty Tomáše Rosického. Na TV Nova v minulosti moderovala předpověď počasí, v současnosti ji můžeme vidět na zpravodajském kanálu CNN Prima News, kde moderuje sportovní zprávy. A trend krásných Češek bude pokračovat i ve třetí dekádě nového tisíciletí. Letos ji odstartuje Taťána Gregor Brzobohatá (roz. Kuchařová), která se v roce 2006 proslavila vítězstvím v soutěži Miss České republiky a následně i celosvětové soutěže krásy Miss World. Od té doby se Taťána věnuje charitativním projektům a iniciovala založení nadace Krása pomoci, která v současné době pomáhá seniorům. V roce 2013 se umístila na druhém místě v taneční soutěži StarDance a o tři roky později se provdala za hudebníka Ondřeje Gregor Brzobohatého.

Která česká hlasatelka na Eurovizi byla nejlepší?
  • Daniela Písařovicová (2015 - 2016) 77%, 54 hlasy
    54 hlasy 77%
    54 hlasy - 77% všech hlasů
  • Radka Rosická (2017 - 2019) 20%, 14 hlasů
    14 hlasů 20%
    14 hlasů - 20% všech hlasů
  • Petra Schubertová (2008 - 2009) 3%, 2 hlasy
    2 hlasy 3%
    2 hlasy - 3% všech hlasů
  • Andrea Savane (2007) 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
Celkově hlasů: 70
3. 5. 2021 - 23. 11. 2021
Hlasování ukončeno !

V letošním roce se můžeme těšit i na některá zajímavá jména mezi ostatními hlasateli výsledků národních porot. Za Francii uvidíme Carlu, která tuto zemi reprezentovala na dětské Eurovizi v roce 2019, hlasy švédské poroty přednese Carola, která zvítězila v Eurovizi 1991 a účastnila se také Eurovize v letech 1983 a 2006. Velké jméno letos přináší také Spojené království – uvidíme totiž Amandu Holden, bavičku a moderátorku, která se v posledních letech proslavila především porotcováním v soutěži Británie má talent. Z bývalých reprezentantů pak za Portugalsko uvidíme loňskou reprezentantku Elisu a hlasy izraelské poroty představí Lucy Ayoub. Ta byla jednou ze čtyř moderátorek Eurovize 2019 a stala se i námětem pro píseň Lucy od české skupiny Lake Malawi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..