Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Albánie

Druhou v pořadí úterních zkoušek byla Anxhela Peristeri.

Albánci letos vsadili na jednoduchost. Ostatně jako v minulých letech. A neprohloupili. V jednoduchosti je síla a ta již několikrát poslala Albánii do velkého finále.

Anxhela má na sobě stříbrné blyštivé minišaty doplněné o jednoduché stříbrné lodičky. Kostým působí elegantně a zároveň má potřebný šmrnc. V kombinaci s rovně nažehlenými vlasy Anxhela vypadá jako diva hodna eurovizní stage. Na LED obrazovkách se střídají kouře v barvách modré a červené. Kouře vystřelují od podlahy do výšky nad Anxhelinu hlavu a působí ohromujícím dojmem. Celé vystoupení je důmyslnou hrou temna, reflektorů a světelných kuželů. Zvláště efektní je moment, kdy postava zpěvačky zahalená do tmy je osvětlena zadním červeným světlem, čímž divák vidí pouze Anxhelinu siluetu.

V druhé polovině písně se na obrazovkách objeví šedá oblaka a divoce se přeskupují, jako by se blížila bouře. V samotném závěru písně se kolem Anxhely rozprostře mlha, která v posledním záběru stoupá vzhůru od pódia a do mlhy se rozblikají reflektory. Zajímavostí je, že podlaha je téměř po celou dobu vystoupení zahalena do černé.

Pěvecký projev Anxhely Peristeri je jako vždy bezchybný a takový zůstane i v živých přenosech. Zpěvačka má přesnou choreografii chůze, pohybů paží a pohledů do kamery. Dá se předpokládat, že dolaďování bude probíhat především v rámci střihů záběrů, aby choreografie měla smysl a co nejvíce vynikla. Dodejme pro připomenutí, že pódiovou prezentaci má na starosti Sacha Jean-Baptiste, kterou odmítla albánská televize financovat. Anxhela si tak tuto populární choreografku zajišťuje sama.

 

Anxhela Peristeri vykládala na své tiskové konferenci o své písni Karma, kterou chce divákům sdělit jednoduchou myšlenku, a to tu, že co dáváme, to také dostáváme. Zároveň se přiznala i k tomu, že když byla mladší, tak byla hodně zlobivá.
Její nejoblíbenější eurovizní albánskou písní je Suus z roku 2012 a krátkou část také na tiskové konferenci zazpívala.
Někteří novináři ocenili fakt, že byl text písně ponechán v albánštině. Anxhela se tak rozhodla z toho důvodu, aby emoce mohly vycházet přímo z jejího srdce a nebyly pouze zprostředkovány například pomocí angličtiny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..