Na místěNovinkyRotterdam 2021

První zkoušky a tisková konference Gruzie

Čtvrtý a poslední den prvních zkoušek odstartoval Tornike Kipiani z Gruzie!

Po ránu začneme pozvolna blues-rockovou baladou You od Tornike Kipianiho z Gruzie. Ten je na jevišti v rotterdamské Ahoy aréně sám, na sobě má černé džíny a bílou košili.

Celému vystoupení dominuje především modrá barva na LED pozadí připomínající kouř nebo oblaka. V závěru se objeví i náznaky oranžové, podobně jako když by se objevily malé plameny.

Po prvním refrénu si Tornike sedne na podsvícenou kostku a na jeho bílou košili jsou promítány části textu jeho písně, které se později přesunou na zadní LED plochu, když si Tornike stoupne. Mezi nimi kromě anglického textu můžeme vidět i text napsaný v gruzínštině.

Po pěvecké stránce vlastně není příliš co hodnotit. Je vidět, že první zkoušku Tornike pojal spíše jako seznámení s jevištěm, protože správně odzpíval jen část své písně, jinak se šetřil a spíše si jen tak broukal v hlubokých polohách. Celkově je vystoupení sice zklidněním po Srbsku, které vystupuje v semifinále před Gruzií, ale je to zatím asi nejsnáze zapomenutelné číslo, které jsme viděli.

 

Tisková konference Gruzie se nesla ve velmi poklidném duchu. Tornike Kipiani dostal od své mentorky Tamty (reprezentantky Kypru z roku 2019) radu, aby na pódiu byl hlavně sám sebou a dělal to, co on sám chce.
Tornike kromě poklidných balad a tvrdší muziky tvoří i jiné žánry, jako například elektronickou hudbu. Sám uvedl, že písně vytváří podle momentálního rozpoložení a že se nezaměřuje pouze na nějaký konkrétní hudební styl.
Zpěvák si je vědom, že jeho píseň nemusí být pro všechny. Od těch, kteří si však jeho píseň oblíbili, získal velkou podporu, a jeho fanoušci mu popřáli do Eurovize hodně štěstí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..