ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (28): Embers (#UKN)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

James Newman – Embers

Reprezentant Spojeného království 2021

Josef

Ve srovnání s minulým rokem si Spojené království a James Newman polepšili, i když už loni bylo My Last Breath o poznání lepší než většina posledních písní ze Spojeného království. Taneční a moderní píseň, jakou Embers rozhodně jsou, je přesně to, co Spojené království potřebovalo. Věřím i ve skvělý staging a výsledkem by mohlo být příjemné umístění ve finále. Cokoliv nad 15. místo bude pro Jamese Newmana a jeho zemi úspěchem, který by si konečně zasloužili.

Hodnocení: 9

Honza

Spojené království se u mě po dlouhé době, konkrétně od Kyjeva 2017, opět dostává do předních pozic. Embers jsou skutečnými uhlíky plné veselé atmosféry, chytlavého rytmu a sexy taneční nálady. Moc si přeji, abychom tyto rozžhavené uhlíky viděli hořet i na rotterdamském pódiu. Jelikož BBC často mívá větší problém s výběrem písně než s vytvořením dobrého stagingu, letošní výsledek může nabídnout velmi zajímavé umístění. Především mezi porotci očekávám vysoké známky.

Hodnocení: 8

Dominik

Hurá! Spojené království nám po delší době ukázalo, že má pod svými křídly schované úžasné interprety. Již minulým rokem byl James Newman jedním ze zpěváků, které jsem si z ročníku pamatoval. Sympatické charisma přenášené v tanečních rytmech letošní Embers mě nenechají klidným, a mám chuť si prostě zatrsat. Doufám, že skvělou atmosféru nám James přinese i na eurovizní stagi.

Hodnocení: 7,5

Pavel

Britové letos zabodovali a rozhodli se pro taneční song, což považuji za dobré rozhodnutí. Embers je energická píseň s prvky žesťových nástrojů, která zaujme široké publikum, pokud britský tým vypiluje živé vystoupení na pódiu v Rotterdamu. V národním kole Norska jsem letos nejvíce fandil skupině Blåsemafian, jejichž song Let Loose se nesl v podobném duchu. Embers tak beru jako lehkou záplatu na mou hudební duši.

Hodnocení: 7,5

Vladimír

Po dlouhé době zase konečně důvod fandit Spojenému království. Až se skoro divím, že Britové něco takového dokázali poslat. Za mě je Embers jeden z nejenergičtějších a nejpozitivnějších songů letošního ročníku. Doufám, že tím konečně zlomí svoje prokletí neúspěšných účastí a započnou tak novou éru.

Hodnocení: 8,5

Daniel

Spojené království každý rok nabízí průměrné písničky, které neurazí ani nenadchnou, které si rád poslechnu na eurovizní stagi, zatímco už se těším na následující vystoupení. James Newman a jeho tým letos britskou laťku mírně pozvedli, stále bych byl ale schopen najít desítky zajímavějších songů podobného žánru, jenž toho nabízí mnohem více než Embers. Nato, že je angličtina autorovým mateřským jazykem, je text písně příliš jednoduchý, vyplněný otřepanými frázemi, celkově se ale jedná o příjemný doplněk sobotního finále. Jak říkám, neurazí, nenadchne.

Hodnocení: 7

Ondřej

Přestože si pořád nemyslím, že Spojené království dostatečně využívá potenciál místní tvorby, song Embers mi přijde jako dost výrazné zlepšení oproti několika minulým letům. Píseň zní moderně, hodí se do rádia a nějakým způsobem na mě působí ,,britsky“, což je určitě velké plus. Nejedná se ale o nic nového, nejsem si tudíž jistý, jak moc velkou diváckou podporu bude James mít v porovnání s ostatními. Upřímně tipuji Spojené království na top 20 nebo top 15, ale cokoli výše by pro mě bylo překvapením.

Hodnocení: 6

Celkové hodnocení pro Spojené království: 7,64

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..