ESCArena hodnotí !Ročník 2021

ESC Arena hodnotí (27): Set Me Free (#ISR)

Tým našeho webu hodnotí písně Eurovision Song Contest 2021!

ESC Arena vám každý den servíruje zhodnocení jedné písně soutěžící na letošní Eurovizi v Rotterdamu. Přečtěte si názory lidí, kteří se starají o chod našeho webu, a koukněte na jejich výsledné bodové hodnocení. Nesouhlasíte s námi a máte zcela odlišný názor? Změnil se váš postoj k písni od jejího prvního zveřejnění? Neváhejte a podělte se s námi o své postřehy dole v komentářích! A koho že si detailně rozebereme dnes?

Eden Alene – Set Me Free

Reprezentant Izraele 2021

Josef

Většina tohoto hodnocení a 6 bodů patří převážně Eden jako interpretce, Set Me Free se totiž jako píseň vůbec nepovedlo a z celého letošního výběru Izraele to bylo to nejvíce eurovizní a nejobyčejnější, co mohli vybrat. Což mi trochu připomíná loňskou frašku v rumunském národním kole. Když se sliboval revampé, který ze Set Me Free udělá úplně novou píseň, tak trochu jsem ve skrytu duše doufal v situaci z roku 2016, kdy finální verze Made Of Stars of Hoviho Stara prošla takovým revampem, že s původní verzí opravdu moc společného neměla. To se ale však nestalo a nemyslím si ani, že by se Izraeli podařilo si nějak pomoci. Přeci jen závěrečná modulace byla alespoň něčím osvěžujícím a právě toho se při revampu zbavili. Navíc vysoké tóny v posledním refrénu jsou určitě skvělé pro efekt a zdůraznění toho, jak je Eden skvělá zpěvačka, ale na někoho už to bude možná příliš. Letos bych Izrael ve finále klidně mít nemusel. Po loňském skvělém Feker Libi je to letos jedno velké zklamání.

Hodnocení: 6

Honza

Izrael mě letos zklamal. Už na podzim sliboval velké národní kolo pro výběr písně pro Eden, nakonec vše vyvrcholilo fraškou, ve které dle mého názoru bylo předem rozhodnuté, jaká píseň zvítězí. Písně jako Ue La La nebo ještě lepší Shoulders, která ani neprošla do finálového výběru, upadly do zapomnění a my si budeme navždy pamatovat jakožto Edeninu eurovizní píseň otravnou a nezajímavou Set Me Free. No fajn, má to pár zajímavě aranžovaných míst, začal jsem si později říkat. Možná si ji nakonec oblíbím. To jsem ale netušil, že Izrael chystá vytvořit ještě tuctovější finálovou verzi, ve které veškeré jediné zajímavé pasáže samozřejmě chybí. Když si vzpomenu na Feker libi, chce se mi uronit slzu. Jedinou pozitivní věcí je tedy samotná Eden, která je naprosto skvělá.

Hodnocení: 4,5

Dominik

Půjdu opět trošičku proti proudů většinového názoru. Byl jsem velmi spokojený s výběrem izraelského národního kola. Set Me Free mi oproti ostatním nepřišla jako otravný, rádoby moderní song, který by jistě zapadl mezi ostatními soutěžícími. Když porovnám minulou a letošní soutěžní skladbu, opět bych si vybral spíše z aktuálního ročníku. Poslední zveřejněný revamp pomohl dříve táhlému a nudnému konci skladby.

Hodnocení: 5,5

Pavel

Výběr písně v Izraeli se letos příliš nepovedl. Z trojice písní, které měla Eden v užším výběru k dispozici vyhrála bohužel ta nejslabší. A následná úprava, která byla provedena, písni moc nepomohla. Nejsmutnější je skutečnost, že song, který se mi pro Eden zamlouval nejvíce, nepostoupil ani mezi trojici, ze které finální výběr proběhl.

Hodnocení: 5,5

Vladimír

I když loni byla Eden se songem Fekr Libi moje absolutní favoritka a na její nový song jsem se vyloženě těšil, musím říct, že Set Me Free jí bohužel nemůže konkurovat. Všechny ty etnické prvky a unikátní spojení zpěvačky se samotným songem jsou pryč. I tak za mě dostává ale pěkných osm bodů do hodnocení a drží se v mojí Top 10.

Hodnocení: 8

Daniel

Narozdíl od spousty dalších fanoušků se mi Set Me Free moc líbila ještě před revampem. I já ale musím uznat, že se skladba díky němu dostala na ještě vyšší úroveň, i když se s ním ukázala v úplně jiném světle. Ze světelných klecí jsme se dostali do orientálního paláce, jehož energie zpěvačce Eden Alene sedí mnohem více. Píseň se tak více přibližuje tanečnímu stylu loňské Feker Libi, vytratila se z ní hluchá místa a závěrečná fistule je jen třešničkou na dortu.

Hodnocení: 8,5

Ondřej

Izrael za mě letos vyhrává cenu za nejlepší revamp (možná proto, že jich moc nebylo). Obecně mi Edenin letošní song přijde jako nic v porovnání s loňským Feker Libi, ale pořád patří do té lepší poloviny letošního ročníku. Nejsem si úplně jistý, jestli se Izrael v prvním semifinále neztratí, tomu by měl pomoci staging, který určitě izraelci umí, takže se správnou prezentací by Eden podle mě měla atakovat postupová místa.

Hodnocení: 6

Celkové hodnocení pro Izrael: 6,29

Souhlasíte? Nesouhlasíte? Dejte nám vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..