Národní kola

DNES: Druhé semifinále Eesti Laul 2021

Kdo dnes večer doplní šestici postoupivších z prvního kola?

V 18:30 středoevropského času dnes odstartuje druhé semifinále estonského národního výběru Eesti Laul 2021, které tak odhalí druhou polovinu finalistů 6. března. Pravidla zůstávají stejná jako v prvním kole. Uvidíme 12 vystoupení, po nichž proběhnou dvě vlny hlasování. V té první, které se zúčastní televizní diváci i odborná porota, se vyberou čtyři kvalifikanti. O zbylých dvou finalistech rozhodne ve druhé vlně čistě divácké hlasování.

Účastníci druhého semifinále Eesti Laul 2021:

  1. Sissi – Time
  2. Gram-Of-Fun – Lost in a Dance
  3. Kadri Voorand – Energy
  4. Helen – Nii kōrgele
  5. REDEL – Tartu
  6. Rahel – Sunday Night
  7. Uku Haasma – Kaos
  8. HELEZA – 6
  9. Uku Suviste – The Lucky One
  10. Alabama Watchdog – Alabama Watchdog
  11. Jüri Pootsmann – Magus melahoolia
  12. Suured tüdrukud – Heaven’s Not That Far Tonight

Dle reakcí fanoušků soutěže a odhadů bookmakerů můžeme říct, že dnešní semifinále bude o něco silnější než to čtvrteční. Zúčastní se ho i největší favorit na celkové vítězství a loňský vítěz Eesti Laul Uku Suviste. Svoji skladbu What Love Is měl zazpívat na Eurovizi 2020, avšak po jejím zrušení mu bylo přisouzeno automatické místo v semifinále. Druhým velkým jménem je Jüri Pootsmann, reprezentant Estonska na Eurovizi 2016. Tehdy však ve Stockholmu s písní Play velký úspěch nezaznamenal, když skončil poslední v prvním semifinále. Mezi další oblíbence veřejnosti můžeme zařadit i zpěvačky Helezu a Sissi a především skupinu Gram-Of-Fun. Dle bookmakerů mají velkou šanci na postup i hudebnice Kadri Voorand a pěvecké duo Suured tüdrukud. Účastníkem semifinále je i kapela Alabama Watchdog s kontroverzním stejnojmenným songem, jehož text si někteří vyložili jako transfobický a vystupující proti očkování a karanténním opatřením. To však podle jejích členů není pravda, slova písně mají být pouze komentářem běžného člověka pozorujícího a popisujícího obecně kontroverzní témata a bláznivé zvraty roku 2020.

Moderátory večera jsou herec Tõnis Niinemets a herečka a zpěvačka Grete Kuld. Soutěž proběhne v tallinské aréně Saku Suurhallis bez přítomnosti publika. Kdo se připojí k dosavadním finalistům (přehled ve čtvrtečním článku), můžete sledovat prostřednictvím živého přenosu na webu ETV.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..