Národní kola

DNES: Galavečer Destino Eurovisión 2021

Španělé si zvolí jednu ze dvou Blasových písní.

Dnes večer ve Španělsku proběhne galavečer s názvem Destino Eurovisión 2021. V rámci něho představí Blas Canto živě své dvě písně, pro které je možné již deset dní hlasovat. O vítězné písni rozhodnou čistě online hlasy, žádná porota nebude do výsledku jakkoliv zasahovat. Blas představil své dvě písně 10. února prostřednictvím „lyrics videí“. Španělsko bude v Rotterdamu reprezentovat buďto píseň Memoria, nebo píseň Voy a quedarme.

Píseň Memoria pochází z pera autorů Steve Daly, Oliver Som a Leroy Sanchez. Jedná se o svižnější píseň, která má dle Blase roztančit davy. Je energická, plná rytmu a bicích nástrojů. Blas je především milovníkem dojemných písní, i tak si ale dokáže užít lehce taneční věc, což zde jasně ukazuje.

Na druhé písni, Voy a quedarme (hodlám zůstat), pracoval též Leroy Sanchez, tentokrát ale s dvojicí Daniel Ortega „Dangelo“ a Dan Hammond, tedy s duem, které stálo za Blasovou loňskou písní Universo. Tato píseň je mnohem klidnější, typičtější pro Blase jako zpěváka. Ačkoliv se jedná o baladu, rozhodně ji nelze srovnávat s jeho loňským počinem. Blas v této písni navíc ukáže svůj rozsah, kterého má na rozdávání.

Covery k jeho dvěma soutěžním písním.

Čténáři našeho webu lehce preferují píseň Voy a quedarme, tedy Blasovu typickou baladovou záležitost. Se čtenáři souhlasí i většina ostatních fanoušků, balada se zdá být mírným favoritem, navíc se očekává silné a emotivní živé vystoupení. Galavečer proběhne v prostorách Estudios de Prado del Rey v Madridu a moderátorského postu se ujme trojice Tony Aguilar, Julia Varela a Víctor Escudero. V rámci večera neuslyšíme jen Blase, představí se doslova plejáda španělských umělců – Vanesa Martín, Nia, Andrés Suárez, Cepeda, Roi a bývalé eurovizní reprezentantky Pastora Soler (2012) a Edurne (2015).

Přímý přenos startuje ve 22:00 SEČ a živě jej budete moci sledovat na oficiálních stránkách TVE.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..