Národní kola

DNES: Třetí semifinále Melodifestivalen 2021

Dnes uvidíme třetí z šesti sobotních živých přenosů švédského národního kola Melodifestivalen.

Švédský Melodifestivalen 2021, jehož všechny přenosy se letos uskuteční pod jednou střechou – v hale Annexet ve Stockholmu – se skládá z šesti živých přenosů. Na systému kvalifikací soutěžících do finále se oproti posledním rokům nic nemění. Každou únorovou sobotu uvidíme semifinále a v každém z nich sedm soutěžících, kteří zabojují o dvě postupová místa přímo do finále. Interpreti, kteří se umístí na třetím a čtvrtém místě, budou muset na svoji šanci postupu do finále počkat až do března, kdy se navzájem utkají v duelech v Druhé šanci (tzv. Andra chansen). Z tohoto přenosu vzejde poslední čtveřice finalistů. Kompletní dvanáctku finalistů pak uvidíme ve finále, a to 13. března.

Dnes večer se v Melodifestivalenu představí třetí sedmička těchto semifinalistů:

  1. Charlotte Perrelli – Still Young
  2. Emil Assergård – Om allting skiter sig
  3. Klara Hammarstrom – Beat of Broken Hearts
  4. Mustasch – Contagious
  5. Elisa – Den du är
  6. Alvaro Estrella – Baila baila
  7. Tusse – Voices

V třetím semifinále je absolutním favoritem na přímý postup Tusse, neboť vévodí všem sázkařským kurzům. Není se čemu divit, neboť v roce 2019 vyhrál švédský Idol a jeho píseň Voices je velmi ambiciózní. Velkou šanci na kvalifikaci přímo do finále má i již ostřílená Charlotte Perrelli, která se mnohokrát Melodifestivalenu úspěšně účastnila a dokonce vyhrála Eurovizi v roce 1999. Ostatních pět soutěžících se pravděpodobně muset spokojit pouze s možností postoupit do druhé šance. Zde se především předpokládá úspěch heavy metalové skupiny Mustasch. U zbytku soutěžících jsou šance na poslední postupové místo vcelku vyrovnané, takže Emil Assergård, Klara Hammarstrom, Elisa a Alvaro Estrella budou muset dnes večer ještě hodně zabojovat.

Již nyní jsou k dispozici minutové ukázky všech skladeb. Rovněž se můžete podívat na půlminutové ukázky všech sedmi vystoupení ze zkoušek zde.

Druhým semifinálovým večerem nás dnes provede Jason Diakité, švédský raper a zpěvák reggae, kterého možná znáte pod uměleckým jménem Timbuktu.

Přímý přenos  sledujte dnes ve 20:00 SEČ přímo na webu švédské televize svtplay.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..