Národní kolaNovinky

Známe první šestici finalistů Eesti Laul 2021

Proběhlo první semifinále estonského národního kola.

Dnes večer se v tallinské hale Saku Suurhallis uskutečnilo první ze dvou semifinále 13. ročníku estonského eurovizního výběru Eesti Laul 2021. Představilo se celkem 12 účastníků, z nichž se pomocí dvou hlasovacích kol vybrala polovina šťastlivců, kterým se tak podařilo probojovat do finálového kola 6. března. Prvního hlasování se zúčastnili jak diváci, tak i odborná porota, a ti společně rovným dílem vybrali první čtyři finalisty. Druhé kolo už bylo věnováno pouze diváckému hlasování, jeho cílem bylo zvolit zbylé dva postupující.

Dnešní kvalifikanti do finále Eesti Laul 2021 v oznámeném pořadí (první vlna/druhá vlna hlasování):

  1. Karl Killing – Kiss Me
  2. Egert Milder – Free Again
  3. Ivo Linna & Robert Linna & Supernova – Ma olen siin
  4. Koit Toome – We Could Have Been Beautiful
  5. Hans NaynaOne By One
  6. Andrei Zevakin & PluutoWingman

Konečné výsledky nepřinesly mnoho překvapení. Postoupili hlavní favorité Koit Toome, Egert Milder a mezi fanoušky oblíbený Hans Nayna, mauricijský zpěvák pobývající rok v pobaltské zemi. Zajímavostí je, že i přes genderovou vyváženost dnešních soutěžících postoupili pouze muži, žádná ze sólistek nebo členek hudebních skupin se do finále neprobojovala.

Večer se podobně jako v případě řady dalších národních kol obešel bez přítomnosti živého publika, v aréně byli kromě soutěžících přítomni pouze organizační tým a vybraní hosté z hudebního prostředí. Vysíláním provedli herec Tōnis Niinemets a zpěvačka a herečka Grete Kuld. Každému číslu předcházel medailonek interpreta, ve kterém se umělci představili nejčastěji při zimních aktivitách v prostředí zasněženého Estonska. Součástí show se staly i vystoupení různých estonských umělců, mezi nimiž se objevila i Elina Born, účastnice Eurovize 2015 s písní Goodbye to Yesterday. Ta si na pódiu zazpívala novou skladbu niiea společně s rapperem jménem Villemdrillem.

Druhé semifinále se odehraje již tuto sobotu 20. února na stejném místě a ve stejném čase. Můžeme se těšit na lídry fanouškovských žebříčků, mezi něž patří například Uku Suviste, Jüri Pootsmann či skupina Gram-Of-Fun.

2 komentáře: „Známe první šestici finalistů Eesti Laul 2021

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..