Hudební novinky

Zářijové novinky eurovizních umělců

Nová hudba eurovizních reprezentantů za září 2020.

První měsíc eurovizní sezóny 2021 je za námi a my bychom vám rádi představili novou tvorbu od umělců, které jsme v minulosti viděli na stagi soutěže Eurovize nebo uvidíme příští rok v květnu.

První dvě novinky přinesl náš aktuální reprezentant Benny Cristo. Ten na samém konci srpna zveřejnil taneční skladbu Návyková ve spolupráci s hudebníkem Tomem Princem a společně se slovenským rapperem známým pod jménem Pil C potom melancholičtější Hawaii.

 

Z českých umělců přišla s hudební novinkou i reprezentantka z roku 2008, Tereza Kerndlová. V půlce září se její fanoušci dočkali písně Jméno, která, jak sama zpěvačka uvedla, vznikla během její karantény ve španělské Marbelle. Ve videoklipu si zahrál i nyní populární youtuber Luboš Kulíšek.

 

Z novinek letošních eurovizních reprezentantů, kteří se zúčastní Eurovize 2021, můžeme jmenovat pouze Lotyšku Samantu Tīnu a její píseň Mēs vairs nē.

 

Pro ostatní dále zmíněné není zatím budoucí účast potvrzena. Mezi takové patří i Portugalka Elisa, která přišla s novinkou Coração. Švédské trio The Mamas tento měsíc vydalo šestipísňové EP nesoucí název Tomorrow Is Waiting s úvodní písní Touch the Sky, o nejobjemnější hudební počin této skupiny se postaral Francouz Tom Leeb s EP Silver Lining o sedmi skladbách, z nichž jedna je nazpívaná ve zpěvákově rodné řeči.

 

Z Francie jsme se dočkali i nové rapové hudby od úspěšného dua Madame Monsieur, kteří své síly spojili s francouzským umělcem Lordem Esperanzou, a vytvořili píseň s názvem Zéro. Reprezentant z roku 2016, Amir, v posledních dnech vydal hned tři skladby, Toi, Ma lumière a On verra bien, jimiž láká na nové album Ressources vycházející 16. října. Zatím poslední reprezentant této země, Bilal Hassani, přišel v polovině měsíce s novinkou Tom. Australští reprezentanti také zůstávají produktivní; Dami Im, jež přislíbila účast v následujícím národním kole Austrálie, zveřejnila skladbu Paper Dragon a první australský reprezentant, Guy Sebastian, přišel rovnou se dvěma novinkami – If He Won’t a Love on Display. Operní pěvkyně Kate Miller-Heidke tentokrát vsadila s decentní skladbu, kterou pojmenovala A Quiet Voice.

Mezi další nové skladby eurovizních umělců posledních let se zařadily dál třeba Про Любовь (Pro ljubov) od moldavských DoReDoS, Can can od Ázerbájdžánce Chingize Mustafayeva, Lind od estonské reprezentantky Eliny Nechayevy, 1% LOVE od Arménky Ivety Mukuchyan, chorvatská písnička Čuvaj me od Niny Kraljić, Obujem nove čevlje od slovinského dua Maraaya, Vientuļa sala od lotyšské skupiny Triana Park, Dreamer od Norky Debry Scarlett, jež nyní vystupuje pod jménem Red Moon, Permanent od Ira Ryana O’Shaughnessyho či zbrusu nová 500 Days od zpěváka Brendana Murrayho.

Během září jsme se dočkali i nového alba od našich polských sousedů, konkrétně od zpěvačky CLEO, která vydala album SuperNOVA o 12 písních. Na YouTube se obzvláště daří skladbě Znikam, na které umělkyně spolupracovala s rapperem známým pod pseudonymem B.R.O.

 

Co se eurovizních legend týče, novinku představila i vítězka kodaňského ročníku, Conchita Wurst. Ta se dala dohromady s umělcem Louim Asrilem a společně vyprodukovali rytmickou skladbu Lovemachine. Izraelská vítězka Netta a reprezentantka z roku 2002, Serit Hadad, nazpívaly taneční píseň Salam Aleichem a ukrajinská hvězda Jamala potom se skupinou Pianoboy píseň Endorfiny. Verka Serduchka nás potěšila čtyřpísňovým EP Sexy, prvním po 9 letech. To mělo vyjít již v den finále Eurovize 2020, toto datum bylo ale vzhledem k okolnostem přesunuto na 4. září. V neposlední řadě zmiňme i dvojnásobnou reprezentantku Helenu Paparizou a její nový hit Σε Ξένο Σώμα (Se Xeno Soma).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..